Tränare sökes till Stockholms mest ambitiösa juniorsatsning

Inför säsongen 20/21 omorganiserar vi vår juniorverksamhet. Det innebär att vi inte längre kommer spela i Juniorelitserien (P19 Elit). Däremot innebär det inte att vi sänker vår höga ambitionsnivå.

Som alternativ till P19 Elit kommer våra äldsta juniorer dels erbjudas spel i P19 Bredd (Ungdomsallsvenskan) och dels i ett nystartat lag i Division 1 Herr.

Styrelseledamot Fredrik Nyman om föreningens P19-verksamhet:

–Vi ser att spelet i Division 1 Herr håller ungefär samma kvalitet som P19 Elit. Genom att erbjuda matchning både på den nivån och i Ungdomsallsvenskan kan vi kombinera bredd- och elitförberedande verksamhet på ett sömlöst sätt. Anledningen till att vi väljer spel i Division 1 framför P19 Elit är dels för att korta ned restider till bortamatcher, och dels för att kunna matcha seniorspelare tillsammans med våra juniorer i ett led att sudda ut gränsen mellan a-lag och ungdom.

Förutsättningarna föreningen väntat på

Som enda juniorlag i regionen kommer Hammarbys U19 träna på fullstor plan, i den nya bandyhallen på Gubbängens IP, tre gånger i veckan redan från början av augusti. Bandyhallen, som Hammarby kämpat i många år för, kommer skapa de förutsättningar som Stockholm i allmänhet och Hammarby i synnerhet, har saknat för att skapa seniorspelare av elitserieklass.

Huvudtränare sökes

Till denna verksamhet söker vi nu en huvudtränare. Huvudtränaren kommer ansvara för träningspassens innehåll, laguttagningar och matchcoachning i Ungdomsallsvenskan. Till sin hjälp kommer han eller hon ha en föräldraorganisation för hantering av administrativa uppgifter, samt ett antal kvalificerade seniorspelare för assistans under träning och matchcoachning i Division 1.

För att passa i rollen ser vi gärna att en potentiell huvudtränarkandidat har…

  • Rutin från spel i eller träning av lag på motsvarande (eller högre) nivå.
  • God kännedom om den moderna bandyns förutsättningar.
  • Erfarenhet av att strukturera träningsinnehåll över en hel säsongscykel.
  • Drivkraft och höga ambitioner när det kommer till talangutveckling.
  • Relevant utbildning och dokumenterat goda ledaregenskaper.

I gengäld kan rätt kandidat förvänta sig…

  • Ett meriterande förtroendeuppdrag i Sveriges vackraste förening
  • Månatlig ersättning under säsong
  • Fortbildning enligt förbundets kursplan
  • Fritt inträde till alla a-lagsmatcher
  • Profilkläder och bandyutrustning från föreningens samarbetspartners

Är du intresserad eller känner du någon som stämmer överens med beskrivningen? Tveka inte att höra av dig till ungdomsbandy@hammarbybandy.se.

Vill du stödja oss och vår satsning på ungdomsbandy får du gärna köpa säsongskort, gå med i 1000-ger-1000 eller swisha valfritt belopp till HIF Ungdomsbandy på 123 134 34 74