Tom Nyström inför Vetlanda borta: ”Vi ligger inte efter, även fast vi haft det tufft”

Nyström är taggad för en rolig och viktig bortamatch, han tror och hoppas att laget nu kan börja rada upp segrar.

Dags för en ny viktig match, nere i Vetlanda, vad känner du för den?

Vetlanda är en rolig bortamatch, fin arena, bra is. det är ett roligt lag med mycket fart och många unga spelare. Det är mycket spets i det laget, så det kommer bli en tuff men rolig match. Jag tror och hoppas vi ska kunna göra en riktigt bra prestation, säger Tom.

Vad tycker du om er prestation i onsdags när ni vann med 7-3 mot Rättvik?

Jag tycker vi gör en ganska dålig första halvlek, vi blir ganska långa i laget och det fanns mycket yta att spela på för Rättvik. Vi ville gå ut högt på dom men deras matchplan var ju att lyfta långt och det tycker jag att dom fick till ganska bra, dom har ju några som åker i väldigt bra i djupet och vi lät dom göra det lite för mycket i första halvlek. Vi rättade dock till det i andra, vi gick ut och gjorde det till en helt annan match, och vinner sedan rättvist, det var inte något snack om det i andra halvlek faktiskt, om jag ska vara helt ärlig!

Borta mot Vetlanda i kväll och på söndag möter ni Villa på hemmaplan, vad tror du om den matchen och hur återhämtar ni er till den?

Den är ju tuff den också. Jag vet inte riktigt hur hårt dom matchat fram tills nu men jag tror inte dom spelat lika tätt som vi gör, och har gjort den senaste tiden. Vi har ju spelat hur mycket som helst, vi har varit sjuka och det har varit rätt körigt. Det funkar att spela så här tätt ändå tycker jag, vi har ju varit sjuka nästan allihopa och det är klart att det är tungt att komma tillbaka från sjukdom och spela matcher typ varannan dag på en gång. Det är riktigt tufft, men samtidigt väldigt kul.

– Man får äta ordentligt, sova mycket, ta hand om kropparna och göra allt för att känna sig fräsch i både kropp och knopp. Men jag tycker vi har gjort det riktigt bra så här långt så vi ska se till att ge Villa en tuff match här på söndag. Vi ska klämma ur det sista vi har nu innan vi får några dagar julledighet.

Snart är det annandagen och ni har match mot Sirius på Zinken. Hur taggad är du?

Det blir hur kul som helst, det blir lite final-känsla över en sådan match. Det är en högtidsdag för oss bandyspelare och dessutom för alla supportar också. Det brukar ju dyka upp en del folk vid matcherna efter jul och sen trappas det upp, vi hoppas på att det kommer jättemycket folk på matcherna framöver och att det kan hålla i sig sen, för det är alltid mycket roligare när det är mycket folk på läktarna, säger Tom.

Ni har gjort många fina prestationer och varit med och utmanat i dom flesta ni spelat, vad tycker du om er prestation så här långt och hur hoppas du ni ska prestera framöver?

Vi har gjort väldigt många bra matcher som du säger, vi är nöjd med våra insatser, förutom Örebro hemma kanske. Vi var ju jäkligt på gång där när vi slog Sirius och AIK. Sen så blev vi sjuka och det blir ju lite av en ny startsträcka för oss, som vi är inne i just nu.

– Men jag tror på slutspel. Får vi ihop grejerna nu och får rada upp lite segrar och kanske spela två matcher i veckan i stället för tre så hinner vi återhämta oss och få träna på lite grejer som vi vill träna på så tror jag att det här kommer sluta jäkligt bra. Vi har ju haft en del släpmatcher och fått spela mycket matcher senaste tiden, men vi är fortfarande med där i mitten av tabellen, så vi ligger inte efter även fast vi har haft det tufft.

Hur är det att spela framför Hammarbys supportar?

Det är överlägset! Varje gång man laddar upp för match så vet man ju inte riktigt hur mycket folk det ska vara så när man går den här lilla biten från omklädningsrummet till planen så har man en förhoppning om att det ska vara mycket folk på läktarna, när det väl är mycket folk på läktarna så får man verkligen gåshud varje gång, det går ett rus genom kroppen.

– Att höra publiken före, under och efter match är helt underbart, det är därför man håller på. Och det är därför man vill spela i Bajen, jag tror det var ”Kappe” som sa det i en intervju tidigare, Villa kanske har mest folk på läktaren men stämningen är alltid bäst på Zinken, och jag kan inte annat än att hålla med, avslutar Tom.

Fredag 17/12, Vetlanda-Hammarby, avslag 19.00

Söndag 19/12, Hammarby-Villa Lidköping, avslag 13.15. Köp din biljett redan nu, Zinkentältet öppnar 11.15. Länk till köp hittar ni nedan:

https://www.nortic.se/dagny/show/122171

/Gustav Wall