Storseger mot Tellus

Det blev en väldigt bekväm resa på torsdagskvällen i Gubbängshallen när seriekonkurrenten Tellus slogs tillbaka med osannolika 12-1 (6-0).

Ännu mer osannolikt blir resultatet när träningsmatchen endast spelades 2X30 minuter.

Kasper Milerud inledde målskyttet efter en minut och sedan rann det på. Efter 6-0 i halvtid fortsatte Hammarby att ösa på i andra och till slut skrevs slutresultatet till 12-1 när Fagerström gjorde sitt fjärdemål någon minut innan slutsignal.

Grönvita målskyttar blev Christoffer Fagerström 4, Alexander Egorychev 2, Ivan Lebedev 2, Kasper Milerud 2, David Pizzoni och Philip Åström. Tränare Pierre Roos var förstås nöjd med insatsen:

–Absolut, säger Pierre, nu har vi börjat göra saker som vi har pratat om och som vi har haft bilder av. Jag är också nöjd att vi har ett högt bolltempo och kör i sextio minuter men det finns givetvis saker som vi kan göra bättre. Allt sitter inte ännu, det är bara andra träningsmatchen.

Motståndet var förvisso blekt men som du säger så har vi en hög intensitet matchen igenom.

–Ja, vi känner att vi äger vårt eget spel oavsett motstånd och det är jag mycket nöjd med.

På lördag väntar Broberg/Söderhamn i Gubbängshallen:

–Det ska bli riktigt kul, dom ligger nog en bit före oss så det blir en bra värdemätare.

Hur ser skadeläget ut i truppen?

–Jag ska räkna in alla i eftermiddag på träning men det som är klart är att David Jansson inte spelar, han kommer köra rehab, avslutar Pierre.

Matchen mot Broberg/Söderhamn börjar kl 17.00 och kan följas på Elitrapport och i våra sociala medier. Vi kommer inte ha någon större sändning i från matchen, tyvärr.

Magnusson