6412 stödplåtar under grundserien – stort tack för stödet!

Under grundserien sålde vi 6412 stödplåtar. Vi tackar ödmjukt er som stöttade oss. Se info om alla stödplåtsmatcher här nedan.

SÅLDA STÖDPLÅTAR


Delmål 2
6412
0
6500
Totalt
6412
1200
6500
11 543
38 474
KÖP STÖDPLÅT GENOM ATT SWISHA 123 209 63 37

Match 1 – HIF- Bollnäs 4-4

Vår första hemmamatch för säsongen spelades i Gubbängshallen inför 50 åskådare. Stödplåtsintiativet hade satt igång redan veckan innan matchen, helt och hållet från supporterhåll. Sammanlagt var det 89 st sålda stödplåtar som säkrades första veckan i det här intiativet. En jättefin siffra som vi är tacksamma för!

Match 2 – HIF – Vänersborg 3-3

953 stödplåtar såldes till den här regniga matchen som spelades på Zinken. Hammarbys mål gjordes av Fagerström, Egorychev och Pizzoni. Som lottvinst till tre av er som swishade in för stödplåt så delades ett värmeställ från landslaget ut (Pizzonis) samt två grejer från våra föredetta spelare Patrik Hedberg och Adam Gilljam. 

Match 3 – HIF – Sandviken 6-3

277 stödplåtar såldes till den här, återigen regniga, matchen som spelades på Zinken. Bajen vann mot Sandviken, som innan matchen var serieledare och som var enda lag utan poängtapp. David Jansson och Christoffer Fagerström blev båda tvåmålsskyttar medan Kasper Milerud och Daniel Mossberg gjorde varsin pyts. Matchen slutade 6-3 till Bajen som ännu inte förlorat på hemmaplan.
Priser från Adam Gilljam och Misja Pasjkin lottades ut i ett kommentarsfält på vår facebook-sida, med fyra olika stödplåtsvinnare (Christina, Patrik, Patrik och Bengt).

Match 4 – HIF – Villa/Lidköping 3-2

Hammarby mötte Villa, de två mest publikdragande lagen i bandyns moderna tid. En match som vanligtvis hade lockat 3-4000 personer en fredagkväll. Nu fick vi nöja oss med stödplåtar: Vi sålde 655 st. I matchen vann Hammarby med 3-2 efter en krigarseger. Det var Bajens första seger mot Villa på fem år. Robin Sundin utgick skadad. Vinnare av Stefan Karlssons två priser blev Oliver K och Bibbi Z.

Match 5 – annandagen, Sirius – HIF

På annandagen spelade vi mot Sirius på bortaplan – till den matchen sålde vi fantastiska 1311 stödplåtar.
Vi körde utlottningar varje dag fram till 26/12 med en mängd fina priser.

Match 6 – HIF – Broberg

Bajen åkte på sin första hemmaförlust för året. Frågan är om det går att kategorisera som en vanlig hemmamatch efter alla turer som föranledde matchen, med bland annat det hiskeliga beslutet att slänga ut oss från Zinkensdamm p.g.a påstådd smittspridning under allmänhetens åkning.
Trots att allt gick emot oss de här dygnen så visade våra supportrar en omutbar lojalitet och swishade in 112 antal stödplåtar. 

Match 7 – HIF – Sirius

Hammarby förlorade mot Sirius på ”Gubbis”. På Zinken fanns ingen anledning att vara för där blev isen till en slaskig pöl. 170 st av er köpte en stödplåt – stort tack för det!

Match 8 – HIF – AIK

Inte heller till länsderbyt låg Zinkens is, så vi fick spela matchen i vår träningshall i Gubbängen. Ett nederlagstippat Hammarby gjorde på många sätt en lovvärd insats men tappade ledningen i slutet och fick se sig besegrade.

Match 9 – HIF – VSK

Hammarby och VSK möttes i en snömatch. Virket var i vägen för Bajen och VSK vann med 2-1, trots att både Sundin och Milerud hade avslut som prickade kryssribban. Längs med krukmakargatan ekade sångerna och vi tackar för stödet.

Match 10 – HIF – Frillesås

Hammarby bröt en lång förlustsvit med att vinna mot Frillesås. 737 personer swishade in en stödplåt, vilket är en av säsongens finaste siffror! Förklaringen till det var bland annat ett par supporterrelaterade kampanjer samt den VM-tröja från Adam Gilljam som vi lottade ut.

Match 11 – HIF – Tellus

Hammarby vann mot Tellus med 6-3 i Bandyns dag-matchen. Stödplåtsförsäljningen var inte i prioritet; det var tipspromenaden och de fiktiva dagsbiljetterna. Totalt visade ungefär 700 personer och 50 företag sitt stöd för Hammarby Bandy, och räknar man in våran bandyskola så hade vi ett engagemang från långt över 1000 personer under Bandyns dag-helgen. 

Match 12 – HIF – Vetlanda (och Broberg- HIF)

Till matchen borta mot Broberg så lottade vi ut en matchtröja från Stefan ”X:et” Erixon, något som gav hundratals stödplåtar. Matchen mot Broberg vann vi efter ett rafflande avslut i positiv bemärkelse. Samma rafflande historia väntade i hemmamatchen mot Vetlanda, men dessvärre i negativ bemärkelse: Vetlanda kvitterade i slutminuterna. Till Vetlanda-matchen lottade vi ut en tröja från Rickard Koch till en av stödplåtsstöttarna. Totalt fick vi in 580 stödplåtar på de två matcherna.

Match 13 – HIF – Motala

Hammarby seger med 8-2 hemma mot Motala ackompanjerades med utlottningar av bl.a Robin Sundins guldskridskor från 2013 och kapten Rutans bandyhandskar. Totalt fick vi in 340 stödplåtar till den här matchen.

Match 14 – HIF – Edsbyn

Hammarby förlorade i grundseriens sista hemmamatch. Edsbyn vann med 8-6 och Hammarbys slutspelsplats hänger på vad resultatet blir mot Sandviken, i sista omgången.
Målsättningen för matchen var att sälja stödplåtar upp till totalnivån av 6500, något vi nästan lyckades med. Säsongens total blev 6412 plåtar, just till Edsbynmatchen stannade stödplåtsbackningen på fina 609 st plåtar.

Mats Tofält och Mårten Sjöstrand blev vinnare av stödplåtsutlottningens två retromatchtröjor.

Vinnare i stödplåtsutlottningen vi hade till Motala-matchen var enligt följande:
Carl Artin – Robin Sundins guldskridskor från 2013.
Hampus Andersson – minnesmärke SM-guld.
Peter Ericsson – minnesmärke SM-guld.
Henrik Möller – Rutans handskar

 

URSPRUNGLIG KAMPANJPLAN:

När det blåser växer sig rötterna starka. Även om vi hammarbyiter just nu inte kan ses, kramas och fira tillsammans, så ligger det i vår natur att alltid stötta vårat lag. Särskilt när det blåser.

Om antalet stödplåtar till slut landar på nivån av en regnig tisdagsmatch på Zinken (1200 st), en annandagsmatch (6500 stödplåtar) eller varför inte publikrekordet på Zinkensdamm (11 543) eller svensk bandyhistorias fetaste match från guldåret 2013 (38 474) så är grundanledningen densamma: att stötta Hammarby Bandy när vindarna blåser snålt och våra möjligheter till intäkter är små.

Vi kommer i samband med våra hemmamatcher att ha utlottningar med fina priser som ni som swishar in stödplåtar har chans att vinna. Det kommer vara både souvenirer från oss liksom en del riktiga klenoder från forna storheter inom vår förening. Det är också i samband med varje hemmamatch som vi summerar siffran för stödplåtarna. Exempelvis sålde vi 89 stödplåtar inför hemmapremiären, medan vi till följande match – när kampanjen drog igång officiellt – mångdubblade den siffran.

Vill ni ha valuta för varenda krona så kan ni passa på att köpa några av våra souvenirer. För där räknar vi även in var 50:e krona som en stödplåt (exempel: köper du vår mössa för 200 kr så bidrar du med fyra stödplåtar). Du kan också bli 1000 ger 1000-medlem, vilket ger 20 st stödplåtar. Det blir du genom att swisha 1000 kr till 123 209 63 37 samt att du mejlar ditt namn till marknad@hammarbybandy.se

STÖDPLÅTSNIVÅER:

Nivå 1 – 1200 st stödplåtar. En regnig tisdag mot mediokert motstånd, då är det bara Zinkens absolut trognaste som är på plats. Men som vi saknar även dom matcherna. Första nivån är 1200 st stödplåtar. Den här nivån nådde vi lördagen, 5:e december -2020.

Nivå 2 – 6500 st stödplåtar. Den magiska annandagen. Det finns få mer klassiska matcher i Idrottssverige än annandagsbandyn på Zinken. Fullsatt!

Nivå 3 – 11 543 st stödplåtar. En Zinkensiffra värd att minnas! Förvisso ett rekord som inte innehas av Hammarby, utan våra grönvita Söderfränder i Reymers. För Hammarby Bandy ligger det inofficiella rekordet på Zinken på omkring 8000 personer.

Nivå 4 – 38 474 st stödplåtar. Ja, vi vet. Det här är förmodligen en omöjlig siffra att uppnå. 38 474 åskådare var på plats när Bajen bärgade guld på Friends arena (tydligen kallar folk i Solna den här arenan för Hammarby Arena än i dag). Guldmatchen 2013 är bortom tvivel den häftigaste bandymatchen som någonsin spelats i Sverige.
Låt oss säga så här: säljer vi 38 474 stödplåtar så garanterar vi att möjligheterna till en liknande upplevelse i Hammarby Bandys namn ökar med flera hundra procent.

KÖP STÖDPLÅT GENOM ATT SWISHA 123 209 63 37