Stabil insats i cupen

Under förra helgen åkte damlaget till Örebro.

Under helgen 25-27/10 spelade Hammarbys duktiga och talangfull tjejer Allsvenska cupen i Örebro. I höstens tidigare träningsmatcher hade laget ofta spelat bra men ändå förlorat ganska klart. Dessa matcher och all annan hård träning börjar nu ge resultat för i cupen spelade damlaget helt jämnt med samtliga motståndarlag.

Efter en inledande uddamålsförlust mot VSK U och 0-2 mot försvarsstarka Sunvära, väntade Tranås. Den jämna matchen slutade 1-1 mot den slutliga gruppsegraren (som sedan förlorade finalen, men först efter straffläggning). Avslutande matchen mot Rättvik innehöll många känslor och mycket dramatik. Efter en mållös första halvlek, lyfte Hammarbytjejerna spelnivån i andra halvlek och inte bara spelet utan även energin och målmedvetenheten var en fröjd att se. Endast Rättviks två straffar letade sig in i mål och Hammarbys enda satte Olivia Dahlsten säkert. Och som om det vore regisserat, gjorde Hammarbys Hanna Hansson en bejublad genomåkning och kvitterade i matchens sista spelsekvens. Både rättvist och otroligt kul.

Det var ett styrketecken att Hammarby genomgående spelade bra trots att laget vilade två duktiga spelare per match och fick en tung spelarförlust då spelande tränare Sofie Zachrisson fick lämna isen efter två matcher med befarad spricka i ett handben.

Alla tjejer gjorde riktigt bra insatser och kämpade hårt för varandra och laget. Nu gäller det att behålla cupkänslan och träna på bra trots lite brist på istider.

Det unga och riktigt sköna Hammarbylaget ser fram emot seriepremiären i damallsvenskan norra hemma på Zinken söndag den 11 november kl 1400. Det är då dags för en ny match mot Rättvik – det lär bli spännande och jämnt även denna gång! – så missa inte att komma och heja fram Hammarbytjejerna. De är både sevärda och värda allt läktarstöd.

Fram till dess: följ lagets infall och äventyr på instagram och Facebook

/ Anders M-st