Soppatorsk för Hammarby

Hammarby förlorade bortamötet mot Villa, som vann med 11-4. Hammarby gjorde en bra första halvlek och 5-3 i paus speglade inte matchen. Men när Villa drog ifrån målmässigt i inledningen av andra halvlek tog orken slut.

I seriespelets sista bortamatch var Alex Adeheimer med i truppen igen men Olle Öijer saknades. Robert Rimgård var tillbaka i liberopositionen, precis som mot Motala senast. Villa kunde mönstra sitt bästa lag.

Villa fick en lyckosam start när laget skapade matchens första hörna i tredje minuten. Johan Löfstedt stod i skuggan av Christoffer Edlund och fick fritt skottläge som betydde 1-0. Villa pressade högt inledningsvis. Hammarby kom upp i en del anfall, skapade några farligheter men fastnade ofta i Villas täta försvar. Också Hammarbys försvar jobbade effektivt i en match som inte höll så högt tempo. Kasper Milerud hade ett farligt avslut, som Jesper Thimfors täckte till högerhörna. Villa utökade ledningen till 2-0 i mitten av halvleken när Edlund avslutade snabbt och oväntat, skottet gick in till höger om Filip Mörkdal.

Mörkdal fick göra en nästan omöjlig räddning när Christoffer Edlund och Tim Persson samarbetade framför målet. Hammarby visade inga tecken på att ge upp utan fortsatte sin spelplan. Och det gav resultat. David Jansson reducerade efter ett offensivt frislag för Hammarby. Och kvitteringen kom också genom en välplacerad Jansson, som blev framspelad av Pontus Nordenfors. Hammarby hade en ramträff innan Villa spelade till sig en vänsterhörna. En hörnvariant resulterade i en ny hemmaledning, 3-2. Avslutande fem spelminuterna bjöd på tre mål. På en ny Villahörna avlossade Edlund ett skott i krysset. 4-2. Minuten efter sköt Joel Broberg 5-2. Lyckligtvis kom en sen reducering, Niklas Giftings skott resulterade i en vänsterhörna. Och på hörnan fick David Jansson ett avslut som betydde 5-3. Målskillnaden var lite i överkant. Tre mål för Villa och ett för Hammarby kom på hörnor, spelmålen fördelade sig jämt, 2-2.

Fem minuter in i andra halvlek drabbades Hammarby av matchens enda utvisning, när Tom Nyström fick 10 minuter för fasthållning. Men tre minuter senaste kom Christoffer Edlund fri på högerkanten och placerade in 6-3 i bortre hörnet. Och en dryg minut senare åkte Joel Broberg igenom Hammarbyförsvaret och satte 7-3. Hammarby skapade några hörnor men det var Villa som skulle göra ännu ett hörnmål en kvart in i halvleken. Och med ställningen 8-3 tog Hammarby timeout. Men där någonstans tog matchen slut för Hammarby. Villas anfallare, som Hammarbys försvar hade bra koll på i första halvlek, fick större utrymme samtidigt som Hammarbys offensiv kom av sig. Villa däremot slog inte av på takten utan utökade ledningen till 11-3, innan Hammarby och Kasper Milerud fick ett tröstmål i slutminuterna.

David Jansson, som blev poänglös i förra matchen, svarade för 3 mål. I Villa gjorde Christoffer Edlund 5 och Joel Broberg 3 mål. Att förlora bortamötet mot Villa, som troligen säkrade seriesegern i kväll, är ingen katastrof. Nu gäller det för Hammarby att ta med sig det bästa från matchen och ladda om inför de fyra återstående hemmamatcherna.

/Sten Haase

Matchfakta
Villa – Hammarby 11-4 (5-3)
1-0 Johan Löfstedt (3)
2-0 Christoffer Edlund (23)
2-1 David Jansson (27)
2-2 David Jansson (29)
3-2 Felix Pherson (34)
4-2 Christoffer Edlund (42)
5-2 Joel Broberg (43)
5-3 David Jansson (45)
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
6-3 Christoffer Edlund (52)
7-3 Joel Broberg (54)
8-3 Christoffer Edlund (61)
9-3 Joel Broberg (75)
10-3 Tim Persson (84)
11-3 Christoffer Edlund (86)
11-4 Kasper Milerud (90)

Publik: 2338
Hörnor 7-6
Straffar: 0-0
Utvisningar: Villa -, Hammarby 1 x 10