Sommarintervju Albin Rohlén

Sommarintervjuerna med våra nyförvärv signerade Stefan Magnusson fortsätter. Idag är det Albin Rohléns tur.

Det är en av årets varmaste dagar när jag får tag i Albin Rohlén. Han sommarjobbar på fritids i Motala men ska flytta upp till huvudstaden om några dagar.

-På måndag flyttar jag till söder, berättar Albin, jag har bott i Motala i hela mitt liv så det ska bli spännande att se något nytt.

Albin har sedan barnsben spelat i IFK Motala som, efter flera svek av stadens politiker när det gäller en bandyhall, har bestämt sig för att börja om i division ett.

-Givetvis ett dråpslag för föreningen och alla bandyfans i Motala fortsätter Albin, men jag hade bestämt mig för Hammarby innan allt började. Farsan är Hammarbyare och han har varit på mig om att byta miljö för att utvecklas.

Farsan är Håkan Rohlén som är bördig från Hammarby och som 1987 avgjorde SM-finalen för IFK med ett straffmål.

-Han har det målet på dvd så det har man sett några gånger.

Vad tror du om säsongen som kommer, det har hänt lite i truppen.

-Det känns positivt, vi ska absolut vara bland de sex bästa. Jag känner Viktor Birgersson och Isak Karlsson sedan de yngre landslagen och alla andra spelare har jag mött. Det finns mycket bra bandyspelare i truppen.

Var vill du helst spela på för position.

-Jag är rätt allround men känner mig tryggast på mitten, där får jag ut mest av min klubbteknik och mina passningar.

Sedan heter den nya klubbdirektören Per Beckne, säg något elakt om honom.

-Ha, ha, det går inte. En fantastisk ledare och människa. Han är den bästa klubbdirektör Hammarby hade kunnat få, avslutar Albin.

Vi hälsar Albin välkommen till Hammarby, för min del är det helt ok om han går i sin farsas fotspår och avgör en SM-final.

Magnusson