Hammarby sjösätter satsning på ungdomsbandyn

Snart öppnar Gubbängshallen och samtliga Hammarbylag kommer att sätta igång isträningen direkt. Det är en satsning från föreningen som saknar motstycke i vårt distrikt.

I och med tillkomsten av den nya bandyhallen i Gubbängen är träningsförutsättningarna för bandyspelare i huvudstadsregionen bättre än någonsin – inte bara för elitlagen, utan även för barn och ungdom.

Denna möjlighet har vi i Hammarby Bandy valt att ta till vara på genom att erbjuda alla våra drygt 200 aktiva spelare i åldersspannet 9-18 år istider på fullstor bandyplan redan från augusti. En satsning som saknar motstycke i regionen.

Alla våra ungdomslag, från U10 till U19, kommer husera i bandyhallen på Gubbängens IP under försäsongsmånaderna (aug-okt) för att sedan flytta hem till Zinken när uteisen ligger blank i början av november.

Ordförande Anders Löfgren om intiativet:

–Detta är en ambitiös satsning och den enskilt största kostnaden vi kommer ha kopplat till vår ungdomsverksamhet. Men om det är något man ska prioritera att lägga pengar på är det förbättrade träningsförutsättningar, säger Löfgren.

Detta initiativ är ett led i en långsiktig strategi där Hammarby Bandy har som ambition att våra seniorlag på både herr- och damsidan i huvudsak ska utgöras av Hammarbyfostrade spelare, målet är satt att vara infriat om fem år.

Vill du komma i kontakt med vår ungdomssektion? Mejla ungdomsbandy@hammarbybandy.se

Vill du stötta Hammarby IF Bandy? Köp säsongskort, bli medlem i 1000 ger 1000, skänk ett frivilligt bidrag till ungdomssektionen. Allt det kan du göra genom att trycka här. Vill du stötta ungdomssektionen med swish? Det kan du göra genom att använda deras swishnr: 123 134 34 74