Se reportagen här: Situation Stockholm & HIF Bandy

Situation Stockholms annonsansvarige Herman Sundgren berättar om historien om Stockholms viktigaste tidning

Herman Sundgren är annonsansvarig på Situation Stockholm och även en stor bandysupporter till Hammarby.

–Jag började gå på bandy 95-96 när Bajen hade gått upp i elitserien och har följt laget sedan dess, berättar Herman. Jag har haft förmånen och se många bra bandyspelare och bäst var Jonas Claesson.

Situation Stockholm kom till Stockholm 1995 efter en tidning som fanns i London och såldes av hemlösa.

–Den hette The big Issue och tre kompisar anammade idén och gjorde en tidning samtidigt som dom ville göra en social insats.

Herman började på Situation Stockholm 2005 och har sett tidningen växa.

–Idag säljs den av mellan 350 och 500 personer och det tar tid att jobba in en säljplats. Många av säljarna mår inte så bra så det är svårt för dom att gå till jobbet varje dag som du och jag gör men en del är verkligen dedikerade och har en fast plats. Det funkar så att säljarna köper tidningen för trettio kronor styck av oss och säljer den för sextio.

Själva tidningen drivs av ett aktiebolag men det finns vissa förbehåll.

–Ja, de intäkter bolaget gör går tillbaka till verksamheten så ingen kan göra några klipp och det känns riktigt bra. Sedan finns den ideella föreningen som jobbar med den sociala biten gentemot säljarna. Vi är idag sex heltidsanställa och två deltidare, allt finansieras med tidningsförsäljningen, annonsförsäljning och välvilliga sponsorer.

Hammarby Bandy har under många år haft ett samarbete med Situation…

–Ja, Hammarby Bandy får annonsplats i tidningen och våra säljare går in gratis på Zinken. Det finns en del som både är Hammarbyare och bandyintresserade, avslutar Herman.

Till nästa säsong hoppas vi att detta trista virus är borta så Nils-Otto, Micke, Janne och dom andra säljarna på Situation Stockholm kan gå på bandy igen.

Magnusson

Övrig info om Situation Sthlm-matchen 2021

Ser du en Situation Stockholm-försäljare? Stanna till! Tillsammans kan vi hjälpa varandra till att göra Stockholm till en bättre stad.

Reportage med vår stöttepelare Rune Ask, som varit materialare från och till sedan 1979!

Reportage med vår stöttepelare Erik Sellin, som slipat skridskor i mängder av timmar!

Intervju med Janne, försäljare av tidningen:

Gå inte förbi. Stanna till!