Sista omgången i Allsvenskan Dam Södra innan kvalet slutade med vinst!

I går var damerna varit nere i Tranås och spelade säsongens sista seriematch innan elitseriekvalet mot IFK Rättvik, det slutade med en 3-2 vinst.

En solig tillställning inleddes med ett jämnt spel där Hammarby kom till mest farliga lägen. Detta resulterar till slut i 1-0 i den 26:e minuten, genom att Malin Ekström slår in en lyra i straffområdet som Sophia Wikström tar ned mha axeln och slår in i tom kasse. Vi fortsätter kontrollera spelet, och i ett fint anfall precis innan halvtidspaus slår Alice Niring en fin djupledsboll till Kerstin Hagedorn Novik som distinkt sätter sitt första allsvenska mål.

Vi säger att vi ska fortsätta spela det fina spel vi gjort under första halvleken och fortsätta med den höga pressen. Det lyckas vi med, men trots vår speldominans får vi inte utdelning chansmässigt. Genom en hörnvariant i 49:e minuten lyckas istället Tranås reducera, varpå kvitteringen till 2-2 fullbordas i 78:e minuten genom en retur. Vi tar timeout och kommer gemensamt överens om att göra matchens bästa period sista 10 minuterna, vilket ger utdelning. På en hörna i 86:e minuten vispar Tova Anderhag Braconier in 3-2, vi får med oss båda poängen från Tranås och slutar på en andraplats i tabellen efter Västerås SK U.

Matchens lirare blev backen Tyra Wiik (på bilden) som bröt många anfall och långbollar, samt tog en (enligt henne) ”klockren” utvisning i slutskedet.

Nästa match är första kvalmatchen borta mot Rättvik tisdag 28/2. Sedan avgörs kvalet på Zinkensdamms IP, fredag 3/3 kl 19.

/Lagledare Love Wiklund