Simon Folkesson lämnar Hammarby

Efter ett år lämnar ytterhalven Simon Folkesson Hammarby och flyttar hem till moderklubben. Det blev till slut familjesituationen som avgjorde.

Tyvärr tappar Hammarby ytterligare en duktig spelare när Simon Folkesson flyttar hem till moderklubben Örebro SK. Den starke och explosive ytterhalven kom förra säsongen från Västerås SK.

–Det var ett väldigt svårt beslut, säger Simon, men familjeskälen blev till slut avgörande. Jag har verkligen trivts på Zinken och i vårt boende på Södermalm så jag har våndats över att behöva lämna.

Och nu flyttar du hem till din moderklubb…

–Ja, jag har haft kontakt med Örebro under många år så nu blir det av. ÖSK ska ligga i elitserien, dom har en fin hall som ligger centralt och publikunderlaget.

Din brorsa lirar i ÖSK. Hur känns det att återförenas med honom?

–Jättekul, vi har alltid kommit bra överens. Han är rätt lik mig i spelstilen men han har huserat  på defensiv mitt i ÖSK och jag blir nog halv.

Det blev till sist en tiondeplats förra säsongen och ut i åttondel, en missräkning givetvis?

–Ja verkligen, vi fick aldrig ihop det riktigt. Förutsättningarna var inte dom bästa, först fick vi inte träna på grund av konkursen och sedan åkte vi på skador. Dessutom var vädret bedrövligt under säsongen och bara ett par ispass kunde genomföras under bra omständigheter.

Kommer du ha koll på Hammarby i fortsättningen?

–Givetvis, när man lämnar ett lag brukar man inte alltid önska att det går superbra säsongen efter men när det gäller Hammarby kommer jag att önska dom all framgång av hela mitt hjärta. Jag kommer att komma och kolla på Zinken när jag har tid, avslutar Simon.

Hammarby Bandy tackar en duktig och trevlig bandyspelare för tiden i Hammarby. Lycka till i fortsättningen Simon!

 

Magnusson