Sextonde säsongen stundar för Pizzoni

David Pizzoni är klar för en ny säsong i Hammarby Bandy! Trotjänaren gör sig redo för ännu en Zinkenvinter. ”Motiverad att bygga för framtida generationer.”

–Det känns superbra och jag är taggad, säger 37-årige David Pizzoni som gör sig redo för den sextonde säsongen i Hammarby Bandys a-lag.

Långt över ett decennium i Hammarby Bandys a-lag. Otroligt! Vad är det som gör dig motiverad fortfarande?

–Vi har haft en vinnarkultur i Hammarby Bandy genom alla år som vi vill föra vidare. Det finns yngre förmågor som är redo att ta vid. Jag är motiverad för att bygga vidare för framtida generationer. Sen är det såklart Hammarby Bandys publik och det engagemang som finns som är unikt i bandyvärlden.

David, som kommer direkt från ett träningspass med laget när intervjun görs, känns nöjd som man ofta gör efter att ha klarat av ett hårt träningspass, men det är som han säger inte bara ”pannben” man tränar med i år.

–Årets försäsongsträning är mer av en träning som är forskningsmässigt baserad. Vi bygger träningen på ett vettigt sätt, säger Pizzoni.

Som huvudtränare har vi Jonas Claesson, vilket väldigt många tycker är väldigt roligt. Du som varit aktiv så länge, inte är du väl så gammal att du hann spela med Claesson?

–Jag missade Claesson precis. Jag såg honom spela i Sandviken när jag själv gick på gymnasiet däruppe, så det var nog bara en säsong emellan oss.

Hur tror du att Jonas Claesson kommer hjälpa föreningen framåt?

–Jonas är målinriktad, man kommer inte dit han gjorde i spelarkarriären om man inte är det. Han är en bra och stark ledare. Jag har haft honom som förbundskapten i landslaget, så jag är säker på att han kommer att kunna bidra i sitt ledarskap.

Hur ser du själv då, på kommande säsong? Du är ju ett fysiskt praktexemplar men samtidigt har du varit med om en hel del skador.

–Det gäller att träna mer klokt. Och det var det jag var inne på tidigare, att vi tränar mer fysiologiskt rätt snarare än med pannben. Sen hur jag är på isen, det kommer jag nog inte kunna att kompromissa med i stridens hetta, säger Pizzoni.

–Det ska bli underbart att spela inför Zinkenpubliken i vinter, det finns inget bättre!

Hela intervjun med Pizzoni kan du lyssna på i Hammarby Bandys podcast Holgers hörna. Den finns där poddar finns eller via den här direktlänken.

Pizzonis kontrakt sträcker sig över nästa säsong. Alla bilder: Romus Ramström

För dig som undrar över säsongskort kommer de att släppas i augusti. Håll ut och håll i gång ditt bandyengagemang genom att följa Hammarby Bandys sociala medier och hemsida.