Seriepremiär för damlaget i ”gubbis” på söndag!

Eftersom fjolårssäsongen ställdes in så var det över ett och ett halvt år sedan damlaget senast spelade en seriematch.

Äntligen är väntan och längtan över då IFK Vänersborg kommer på besök till Hammarbys premiärmatch i Damallsvenskan Södra.

På grund av att isen som bekant ännu inte är klar på Zinken, kommer matchen att spelas i Gubbängens skridsko- och bandyhall. Klockan 16:20 på söndag blåser domaren igång matchen och vi hoppas förstås att så  många som möjligt tar sig dit för att heja på tjejerna.

Under försäsongen har damlaget tränings- och cupspelat på en bra nivå. Resultaten har nästan genomgående varit jämna och utvecklingskurvan pekar stadigt uppåt. Åkningar och passningsspel har satt sig allt mer, beslutsamheten och framför allt tempot har blivit bättre. Styrspelet har fungerat bra och defensiven har oftast varit väl samordnat och tätt.

Säsongen har bara börjat så det finns givetvis en del att skruva på och främst då i det offensiva spelet där det taktiskt och lagmässigt finns en del att utveckla. 

Ett fåtal spelare har lämnat men Hammarbys damlag har fått välkomna och duktiga tillskott från såväl Kalix, Härnösand, Skövde som Sunvära. Dessutom från mer närbelägna Gustavsberg och Spånga. Utöver att några av dem lite senare kommer att presenteras här på hemsidan, kommer de definitivt att själva göra det på bandyplan. 

Nu ser vi fram emot damlagets framfart på isen, den glada och höga publikstämningen, alla möten i läktarcafét men framför allt att seriespelet återupptas och vi kan ses igen. Ett stort tack på förhand till alla som stöttar laget och ett dubbelt tack från damlaget till de supportrar som varit snälla och bidragit ekonomiskt via lagets swishkonto 072-333 1990. Ni betyder så mycket. 

Välkomna till Gubbängshallen på söndag!

Se damernas fullständiga spelschema här.