Säsongen över för Hammarby

Hammarby förlorade serieavslutningen mot Sandviken med 3-4 efter 2-2 i halvtid. Niklas Gifting blev tvåmålsskytt och David Jansson slog in sista målet på straff. Laget slutar på 11:e plats i elitserien, precis som förra säsongen.

Zinkensdamm bjöd på sol och någon plusgrad. I Hammarbys laguppställning saknades David Pizzoni och Sandviken fick klara sig utan skadade Hannes Edlund.

Hammarby och Sandviken bjöd på en spännande och öppen match. Tidigt i första halvlek tog Sandviken ledningen med ett hörnmål och laget dominerade inledningsvis, men Hammarby jämnade ut spelet och fick ett litet övertag sista kvarten. Niklas Gifting höll Hammarby kvar i matchen med två mål, men både Kasper Milerud och Robin Sundin hade chanser att ge hemmalaget ledningen. Första halvleken var jämn och slutade oavgjort, 2-2.

I andra halvlek böljade spelet fram och tillbaka, och ställningen 2-2 stod sig tills sista kvarten startade. Då gjorde Sandviken sitt andra hörnmål och gick även ifrån till 2-4. Hammarby pressade på för att reducera och förhoppningsvis kvittera och fick en straff på tilläggstid. David Jansson satte bollen säkert bakom Joel Othén i Sandvikenmålet och fastställde slutresultatet till 3-4.

Resultattavlan drog också till sig en stor uppmärksamhet. Västerås tog tidigt över matchen mot Frillesås, så Hammarby var aldrig nära att riskera negativt kval. Rättvik gjorde första målet mot Vänersborg, och i det läget var Hammarby på slutspelsplats. Men Vänersborg vände i första halvlek och då var chansen att klättra i tabellen borta. Samtidigt gick övriga resultat Sandvikens väg, så deras sjätteplats var inte hotad.

Elfteplatsen betyder att Hammarbys säsong tog slut. Laget klarade sig undan kvalspel, men missar slutspelet för andra året i rad. Säsongen för Hammarby har varit fylld med skador, sjukdomar och inställda matcher. Och laget fick spela nästan en fjärdedel av serien, sju av 30 matcher, de senaste två veckorna. Men laget har också bjudit på oförglömliga matcher på Zinken, som segrarna över AIK och Bollnäs. Nu gäller det att se fram emot nästa säsong.