Ryska Jenisej vinnare mot Hammarby

Hammarby och Jenisej träningsspelade i Uppsala inför World Cup. De rödklädda ryssarna, med världens kanske vassaste anfallsbesättning vann med 7-2.

Hammarbys mål gjordes av Adam Gilljam i första halvlek: en stenhård straff som satt i krysset trots att målvakten hade vantarna på bollen.

I andra halvlek reducerade Ted Bergström, 2-6, efter ett längre bajenanfall där bollen till slut landade i nät.

Bajen hade bra fart till en början men ett par förhastade beslut skapade ändå en mardrömsstart. Jenisej gick snabbt upp till en 3-0-ledning, med bland annat mål av Christoffer Edlund. Efter det jämnade matchen ut sig och Adams straffmål kom efter en bra Bajenperiod. Dessvärre utökade Jenisej till 4-1 just innan halvtidspaus. Nämnvärt från första halvlek var en fenomenal frilägesräddning från Bajenkeepern Max Bergström.

Förre Hammarbytränaren Misja Pasjkin, ny tränare för den ryska storklubben, kunde sen se sitt lag stå för ett par fina mål mot ett Hammarby som hade det svårt med skarpa ryssar – Jenisej som förvisso varit på is sen i början på augusti.

–Vi gör mycket bra saker i dag, vi har bra bollhållning bland annat. Sen blir man straffade om man gör misstag mot ett av världens bästa lag, säger Hammarbys tränare Stefan Karlsson.

Dynamo Moskvas hela laguppsättning var på plats och dubblade med det publiksiffran i Uppsalas Relitahallen. Just Dynamo är Hammarbys motståndare när gruppspelet i World cup startar på onsdag kväll. Dessutom möter Bajen både Broberg och AIK.

/CL