Robin Sundin: ”Vi växer alltid av publiknärvaro”

Nu är tävlingssäsongen bara en dag bort. Finns det någon som startar i gång maskineriet när det börja gälla så är det Robin Sundin. Tagga igång du också – med en intervju tillsammans med vår formidabla trotjänare.

Hur har den här försäsongen varit?

–Vi tränade intensivt inledningen av försäsongen och har litat på att processen skulle ge oss extra kraft senare, vilket visar sig i att vi nu har 6 raka träningsmatcher på raken utan förlust. Från genrepet tar vi med oss många bra saker och det enda som saknades var att vi inte gjorde mål på våra chanser. Men de sätter vi på fredag när säsongen börjar.

Hur är din form nu?

–Nu när vi minskat ner lite på intensiteten i träningen börjar få tillbaka krafterna och och därmed lite mer kräm känner jag att jag får ut mer under match. Det känns bra i kroppen. 

Hur är formen på laget?

–Jag tycker formen har pekat successivt uppåt hela försäsongen. Vi har en bra form nu och min förhoppning är att den kommer bli ännu bättre. Vi har även en bra konkurrenssituation i främst försvaret, men även på målvaktssidan. Det är en grupp som vill mycket och vill framåt, och det tycker jag känns riktigt kul. Nu inför säsongen finns det ett sug i hela laget att dra igång seriespelet efter en ganska knotig och lång försäsong med många resor. Det ska bli skönt med de vanliga tydliga rutinerna som seriespelet medför. Det går sällan spikrakt under en försäsong när man testar runt lite på positioner och annat för att hitta tydliga roller och samspel. För att få ut max av trupp och individer. 

Premiär mot Broberg/Söderhamn på fredag 20/10. Hur känns det inför den?

–Det känns bra. Inför tävlingsmatch blir det som om att en motor sätts igång får ut lite extra ur mig. Nu börjar det bränna och i en premiär med publik sporrar det lite extra. Jag känner mig riktigt sugen på att det ska dra igång till veckan!

Hur laddar ni upp under veckan inför premiären?

–Nej, inget speciellt för att det är premiär. Vi lägger upp schemat så att det passar premiären. Det blir två vanliga ispass och ett fyspass för att avsluta på torsdag med ett lättare ispass och snack om hur vi ska spela mot Broberg/Söderhamn. Fast vi har redan börjat snacka om den matchen. Den har varit i sikte ett tag nu.

Broberg/Söderhamn har haft en stark försäsong. Vad krävs för att ni ska vinna i premiären? 

–Vi möter en tuff motståndare. De har varit heta under försäsongen och gjort bra resultat. De har haft en intakt trupp under flera år och blivit bättre och bättre. Gör vi rätt saker och kommer upp i vår nivå har vi goda förutsättningar att ta med poängen hem. Men det krävs ett riktigt bra försvar och en bra matchplan för offensiven för att vi ska lyckas.

Det kommer en buss med supportrar, vad betyder det för er?

-Skönt att det kommer en buss med bajare som kan bryta igenom bruset från Broberg-supportrar i hallen. Det sporrar oss extra. Men en premiär är alltid en premiär. Det är den första matchen på säsongen med mycket publik. Det växer vi alltid av.

/Mats Öström

Boka er till bussen på fredag här!