Robin Sundin – Vår snabbskrinnande kapten

Robin ställer på mycket kort varsel upp på ett snack om skadan, fokus på varje match och hur han och laget saknar fansen!

Vad hände egentligen när du skadade dig?

-Egorychev körde in i mig från min blinda sida och jag landade olyckligt på axeln så att nyckelbenet gick av. 

Vad snurrade i huvudet när du fick reda på att det var en långtidsskada?

-Vet inte att jag tänkte så mycket mer än att det var tråkigt. Men jag fokuserade tidigt på att jag snabbt skulle ta mig tillbaka från skadan och ut på isen igen.

På vilket sätt deltog du i laget under din skadetid?

-Vi fick ju Covid-status i laget direkt efter skadan och sedan blev det jul. Det gjorde att jag kunde koncentrera mig på rehab direkt. Sedan kunde jag komma till träningarna och direkt hålla min kondition uppe genom skridskoåkning när de andra körde sina övningar. Så jag var med laget hela tiden och var delaktigt på det sätt jag kunde. Men samtidigt så är det grabbarna på isen som ska göra det, så man kan inte komma för nära heller. Det är en balansgång det där. Det gäller att hjälpa så mycket som möjligt utan att störa.

Hur skönt är det att vara tillbaka på isen?

-Det känns jättebra! Det är hur skönt som helst att hjälpa laget på isen och inte stå på sidan om och försöka hjälpa till. Jag är en spelare som har mycket boll och försvinner jag blir det ett avbräck. Sedan har jag aldrig stått på sidan så här länge. Har knappt missat varken en seriematch eller slutspelsmatch i min karriär. Så det är skönt att rehab har gått så fort som den har gjort. Nu när det gick så motigt ville jag tillbaka så fort som möjligt och hjälpa till att vända trenden.

Hur ser du på resten av säsongen?

-För oss är det som slutspel redan. Varje match är extremt viktig! Men samtidigt är det bara att ta en match i taget. Vi har spelat bra stora delar av säsongen men ändå inte fått med oss poängen. Vi tar med oss det bra och bygger positiva känslor utifrån det. Vi hittar rätt linje i spelet och vårat självförtroendet är på väg upp. Det är ju inte bara att trycka på en knapp så är självförtroendet där. Men det är på väg att bli stärkt och lagkänslan stärks dag för dag. Nu känns det som att vi har allt i egna händer och vi möter de lagen som ligger strax före oss i tabellen i de avslutande omgångarna. Det kan hända mycket innan det här är slut!

Som sagt, välkommen tillbaka! Vad vill du säga till fansen?

-Framförallt att jag saknar er väldigt mycket! Hela laget saknar er! Vi saknar vår tolfte spelare. Ni hjälper oss in i det sista och ger oss den kraften att ge det lilla extra hela matchen. Även när vi egentligen är helt slut. Utan er på läktaren får man ibland påminna sig om att det inte är träningsmatch. Vi saknar att ge tillbaka genom att visa våra hjärtan och vårt engagemang för klubben.

/Mats Öström

Foto: Romus Ramström