Robin Sundin redo för ny säsong

Hammarbys trotjänare Robin Sundin har skrivit på ett kontrakt över 1+1 år. Sundin, som vunnit allt med klubben, gör sig nu redo för en ny säsong – med flera nya lagkamrater.

– Jag tycker vi har en träningsvillig och hungrig grupp. Vi har fått in vinnare från andra klubbar till den här säsongen. Jag tror att de kan applicera den mentaliteten på spelargruppen. Alla nyförvärv har visat att de är bra förberedda och har bra träningsvilja. De har höjt gruppen.

– För min del har det varit en självklarhet att det blir Bajen om jag spelar vidare, men sen har det funnits aspekter kring familj och mitt civila arbete. Där har vissa detaljer behövts lösas. Jag har tränat med Bajen sen säsongsavslutet så i min skalle har jag varit inställd på att vara kvar.

– Nu blir det en kombination av jobb, Bajen och pappaliv för jag har en liten son där hemma som är sex månader gammal.

Det har varit ett rörigt första halvår av 2019 för Bajen, något som påverkat alla inblandade i föreningen, så även Robin.

– Det är klart att jag velat vänta och se att klubben får ordning på organisationen. Beslutet om elitlicens kom ju sent till exempel. Sen ville jag ju se vad det tillkom för spelare så att vi får en trupp. Jag kan inte vara den som skriver på först, jag är så gammal nu att jag behöver ha förutsättningar som gör att jag håller motivationen uppe, säger Robin Sundin som fyllde 36 år i förra veckan.

– Vi har ju kört igång rätt hårt med försäsongsträning med P3 Athletics nu. Det har varit motiverande men också jäkligt tufft mentalt, för vi har tränat hårt innan sommaren och har hårda pass även nu under sommaren.

 Hur ser du på säsongen som kommer för Bajen?

– Det här året kommer vi nog spela på ett litet annat sätt men jag är övertygad om att vi kommer komma upp på samma nivåer som tidigare år.

– Själv vill jag vara en spelare som levererar så länge jag lirar. Jag vill bidra i laget men också kring laget, så att vi är så starka som möjligt.

Robins kontrakt på 1+1 möjliggör lir även nästa säsong, även om han själv inte blickar så långt fram. Men då står bandyhallen äntligen klar, något som det snackats om i över ett decennium.

– Bandyhallen är grym för Stockholmsbandyn. Äntligen kan vi ha ungdomar kvar i stan, istället för att de sticker till bandygymnasium i andra städer. Hallen är en morot för alla, att man ser att den byggs och kommer bli klar är skönt. Att den ska byggas har vi hört sen jag kom hit 2006. Tretton år senare och äntligen är den på G. Alla som kämpat för den hallen ska ha en stor eloge, säger Sundin, som via några Rysslandssejourer varit i Bajen sen 2006, och under den tiden tagit dubbla SM-guld samt World cup och Svenska cupen-titlar.

– Nu blir det skönt med semester, att vila tankarna lite och träna på egen hand. Sen i augusti så blir det dags att vara kreativ och smart för att spela ihop gruppen som vi har, säger Hammarby Bandys trotjänare Robin Sundin.