Robin Sundin inför morgondagens match mot ÖSK – ”Släkten är värst, så det är dags för mig att göra mål”

Robin ser fram emot att spela på ett soligt Zinken inför publik. Bajen kommer förmodligen äga mycket boll och får se upp med kontringar, tror Robin.

Örebro Sportklubb (ÖSK) är din moderklubb. Hur känns det att möta dem hemma på Zinken?

-Så klart att det är speciellt, det är min moderklubb som har fostrat och skolat mig. De gjorde många bra saker. Att de kommer till Zinken är speciellt. Men jag har varit i Hammarby så länge så det är här mitt hjärta finns, men ÖSK har alltid en speciell plats där. Det är kul att de är tillbaka i finrummet igen.

Är det första gången du möter dem sen du lämnade klubben?

-Nä, jag mötte dem förra gången de var uppe i elitserien. De var uppe säsongen 08/09 som var året jag kom tillbaka från Ryssland. Det är alltså inte första gången jag möter dem på Zinken, säger Robin.

Vad tror du på för matchbild?

-Väderförutsättningarna ser ganska bra ut. Jag tror att det kommer gå att spela bra bandy och att vi då kommer styra och äga mycket boll. ÖSK kommer förmodligen att inrikta sig på försvar och rikta in sig på kontring. Jag både tror och hoppas att vi kommer stå som segrare i slutändan.

Vad ska ni se upp med extra?

-Det är väl att inte släppa till några kontringar. ÖSK har många skridskostarka kontringsspelare och några vassa skyttar. Så vi måste även undvika att släppa till hörnor. Men vi ska inte fokusera så mycket på dem utan mer på vårt eget spel och matchplan.

Vad kommer ni göra för att vinna.

-Vi sätter upp en matchplan för varje match och ingen matchplan är identisk med en annan beroende på att alla lag vi möter är olika. Exempelvis fokuserar vi ibland  på att gå runt och få många hörnor. Men generellt fokuserar vi på att vara ödmjuka inför varje motståndarlag och se till att vara ramstarka i defensiven.

Väderprognosen säger 2 grader och sol vid matchstart. Vad betyder det för spelet?

-Att spela på Zinken soldagar under bra förhållanden med publik är oslagbart. Nu får vi tidigt på säsongen chansen att bjuda upp fint spel under bra förhållanden på vår hemmaborg.

Det blir tätt matchande framåt. Hur känns det?

-För vår del är det kul att det drar igång med lite mer matchande. Vi känner att vi har en bra trend nu och då är det bra att kunna spela mycket i den. Så vi ser det som positivt. Det är skönt att poängen trillar in.

Du har gjort fyra assist. Är det inte dags att näta själv nu?

-Det låter bra. Folk säger att släkten är värst, så det blir väl bra att göra mitt första mål mot ÖSK. Lika bra att få till det i den matchen.

Vad vill du säga till publiken?

-Kul med familjedag på Zinken. Så att de yngre får chansen att komma och se oss spela. Så slut upp och kom och stötta oss. Vi har saknat er! Alla är välkomna!

/Mats Öström

Intervjun är genomförd innan den inställda matchen mot Villa Lidköping. Men nu blir det alltså hemmapremiär mot Örebro SK som det var tänk från början.