Robin Sundin inför kvällens derby: ”Vi ska bara hålla oss till det vi bestämt”

Nummer 17 berättar om vändningen senast och att Tellus som sedan tidigare är klara för nedflyttning inte kommer ge sig i det första taget i kvällens match.

Vad har du att säga om vändningen ni stod för senast?

Först och främst så blev ju starten inte som vi ville, det blev lite som ett nödläge kan man säga, men vi vet ju sedan tidigare att får man in ett mål även fast man kanske ligger under med två eller tre mål så betyder det jättemycket, vi kände att vi fick en väldig kraft när ”Kappe” fick in tvåan för oss, vi kände också att vi hade tröttat ut dem genom vårt spel, dels i första halvlek och framförallt i andra, och det bar verkligen frukt på slutet.

– Dem hade helt enkelt ingen kräm kvar och sen gör ju det fantastiskt bra också, vi visar en enorm styrka och det är som jag sa efter matchen, det var en klassisk Bajen-vändning mot Krukmakargatan, det var ju inte första gången det hände, säger Robin.

Ni har pratat om hur viktig energin ni får av att spela på Zinken är, i matchen mot Bollnäs i tisdags visade ni verkligen prov på det, vad betyder er hemmaplan och era supportrar för er?

Sist så fick vi jättemycket hjälp och kraft av publiken, oavsett resultat så fortsatte dem att sjunga och heja på oss, undermedvetet så gör det väldigt mycket när man är på planen även fast man kanske inte åker runt och tänker på det hela tiden. Det ger en extra kraft, helt klart. Vi känner oss väldigt trygga på vår hemmaplan, där vi känner igen oss, med allt vad det innebär och det är klart – hade man fått bestämma så hade man ju spelat på Zinken alla matcher.

Nu står ett derby mot Tellus på schemat, vad krävs för att göra en bra prestation i kväll?

Vi kommer behöva vara ödmjuka och hålla oss till vårt spel, sen så vet vi att tiden kommer tala för oss. Två viktiga nyckelord vi pratar om är ödmjukhet, vi ska hålla oss till det vi har bestämt och se till att vara konsekventa i vårt anfallsspel, vi ska bygga upp det på många händer och fötter, och låta bollen gå, tillsammans med aktiv skridskoåkning. Även fast Tellus redan åkt ur så kommer dem inte ge sig i det här derbyt. Det är nog många i det laget som tycker att det är årets höjdpunkt att spela mot Bajen på Zinken, avslutar Robin.

Hammarby-Tellus, torsdag 19.00. Slut uppKöp biljetter här!

/Gustav Wall