Robin Sundin inför i kväll: ”Det man puttar in får man tillbaka”

Hammarby Bandy har börjat säsongen med tre raka förluster men spelmässigt har det funnits mycket som var bra. Ska säsongens första seger komma i kväll uppe i Dalarna? 

–För att vinna behöver vi få bort självförvållade fel. Det har varit tillfällen där vi ställt till det för oss och åkt på en kontring i baken och släppt in mål och det har gjort det svårt för oss att vinna även om många delar fungerat, säger Robin Sundin, som ju genom åren varit med om både motgångar och strålande perioder.

–När det går lite tungt är det skönt med tätt matchande så att det är tajt om given. I tyngre perioder behöver man klura på vad som ska justeras men lika mycket gäller det att fortsätta bygga på de delar som fungerat bra, säger Sundin.

Vad mer behöver ni tänka på för att ta säsongens först vinst?

Det är spelet i straffområdena. Defensivt gäller det att täcka ytorna och offensivt gällrdet att stoppa in näsan och vara hungriga på att göra mål. Vi har korta drag analyserat det som inte varit tillräckligt bra och det ska vi lära oss av. Det är fullt fokus på att göra en bra match nu i kväll och vi har en stor tilltro till att det kommer gå bra. Känslan är god.

–Det man puttar in som sitt bidrag, det får man tillbaka i resultat, avslutar vår veteran Robin Sundin.

Matchen ser ni på Bandypuls eller Sportexpressen Play.

Foto: Romus Ramström