Robin Sundin fortsätter i Bajen

Ytterhalven förbereder sig för sin femtonde säsong i klubben och så här säger han om valet att skriva på ett nytt kontrakt:

Nu gör jag mig redo för min femtonde säsong i ordningen och jag tycker det känns jättebra, jag är taggad för säsongen som kommer och för träningen som ligger nu. Bra känsla med truppen och gruppen och det är kul att Claesson kommit in i ledarstaben också. Förra säsongen var fantastiskt rolig även fast den var utmanande på sina sätt, så jag är fortfarande riktigt sugen på att lira, säger Robin, som hunnit bli 38 år gammal.

Hur gick tankarna innan du bestämde dig för att krita på ett nytt kontrakt?

–Hammarby är ju min andra familj, det är här jag har mitt liv och det är här jag får ihop familjelivet med mitt elitidrottande på bästa sätt, och som sagt är jag fortfarande riktigt taggad på att spela. Så det är i den här klubben jag vill avsluta min elitkarriär.

Vad tycker du om truppen?

Den känns jätteintressant, dels för att truppen i storhet får ett år till tillsammans utifrån hur den är utformad, det kommer betyda jättemycket. Sedan har vi ju kunnat spetsa till den, Adam Gilljam kommer hem vilket är grymt kul – han behöver ju ingen större introduktion. Sedan tycker jag att Arvid Kihlström känns som en väldigt spännande spelare, som garanterat kommer tillföra konkurrens och kompetens. Melker Broberg har jag sett lite sporadiskt, det jag sett av honom hittills gillar jag och jag har hört väldigt gott om honom också. Han verkar vara träningsvillig och ambitiös. Det ska bli riktigt kul att få in två unga duktiga spelare i den här gruppen. Jag är övertygad om att dom kommer passa in bra hos oss, säger Robin.

Jonas Claesson tar över som huvudtränare, vad kan man förvänta sig av Hammarby Bandy kommande säsong?

Jag tror man kan förvänta sig att vi kommer vara ett bättre lag än vad vi var förra säsongen, sen hoppas jag som vanligt att vi får hålla stommen och nyckelspelare friska och krya. Då tror jag man kan räkna med att vi är ett slutspelslag nästa säsong, det finns en stor revanschlust från allt dravel som har varit och vi har en grupp som besitter hög kompetens, förhoppningsvis får vi starta på ett ställe där vi har alla spelare tillgängliga nu.

Vill du hälsa något till supportrarna?

Ja, jag hoppas att vi tillsammans kan studsa tillbaka till gamla fornstora dagar publikmässigt, man har ju sett att publiken har ökat vid andra evenemang nu när restriktionerna är borta så förhoppningsvis kommer dom även tillbaka till Zinken i lite större utsträckning nu till vintern, sen ska vi såklart göra allt för att prestera bättre på planen också, avslutar Robin.

/Gustav Wall