Robert Rimgård tar över kaptensbindeln

Elitseriesäsongen 2022/23 är bara några dagar bort - och herrlaget har en nytillsatt lagkapten i form av Robert Rimgård! Vid sin sida har han två assisterande lagkaptener, David Pizzoni och Robin Sundin.

Berätta lite om dina känslor in för stundande seriepremiär, och hur det känns att du ska bära kaptensbindeln den här säsongen?

Det känns väldigt kul att vi äntligen ska komma i gång med tävlingsmatchandet, under försäsongen så upplever jag att vi har en högre kvalité än tidigare, vi har en större konkurrens och en bättre spets i truppen och det gör oss gott, det höjer förväntningarna på oss själva att vara bättre än var vi var förra säsongen. Vi spelar i en jämn och tuff serie så man har inte riktigt råd att vara segstartade, så vi ska se till att vara på tå och försöka vinna så många matcher som möjligt redan från start. Bindeln på armen förändrar ingenting hur jag agerar i omklädningsrummet eller på planen, men det är såklart en ära att vara lagkapten i den här föreningen.

Broberg borta är en rätt tuff premiär, vad kan man förvänta sig av er i den matchen?

– Precis, Broberg har varit bra dom senaste säsongerna och dom är bra hemma i sin arena, man kan förväntar sig en tuff och jämn match, där vi kommer ge allt för att göra en 100-procentig insats. Vårt bortafölje kommer bli väldigt viktigt, det känns som att vi kommer vinna läktarkampen och det kommer ge oss extra energi.

Hur känns läget i truppen?

Vi har inför den här säsongen haft en relativt låg spelaromsättning, med ett par spelare ut och tre in, det är bra för kontinuiteten, det känns skönt att bygga långsiktigt. Sen har vi tre nyförvärv som helt klart höjer helt klart truppens kvalité, Gilljam är en toppspelare, och är tänkt att vara drivande i vårt spel, hans attityd och inställning när det kommer till match kommer också bli viktigt för oss, Kihlström och Broberg är två duktiga unga spelare och det är kul att få in två så pass unga grabbar som besitter den kvalité dom gör redan nu, avslutar Rimgård.

Än finns det några platser kvar på bussen till premiären, hjälp oss att fylla dom!

Du anmäler dig till bussresan genom att trycka här – du betalar sedan när du kommer till Zinkensdamm för avgång. Priset är 350 kr och då ingår resa t/r samt matchbiljett.

Avgång: kl 15.00, fredag 28/10, från Zinkensdamms huvudentré.
Avslag för matchen mellan Broberg och Bajen: 19.00, Helsingehus Arena, Söderhamn.
Hemkomst: ca kl 23.30, Zinkensdamm.

I samma veva kan du passa på:

Köp din biljett till hemmapremiären här! Och gör det nu!

Hammarby-Vänersborg, tisdag 1/11 kl 19, Gubbängens skridsko- och bandyhall.