Robert Rimgård gör comeback i Bajen

Efter en utflykt till Broberg/Söderhamn är Rimgård tillbaka i Bajen för de tre kommande åren.

Robert Rimgård kom till Bajen från GT/76 till säsongen 06/07. Han var klubben trogen till och med säsongen 18/19 då han lämnade för Broberg där han spelade i en säsong. Förra säsongen tog han paus från bandyn och spelade hockey i Trångsunds IF.

Härligt att du kommer tillbaka!

–Tack så mycket!

Varför valde du Bajen igen?

–Det kändes bäst så. Jag har spelat 13 år i klubben och känner den väl. Det är en moderklubbskänsla, Bajen är en klubb som ligger nära mitt hjärta.

Hur sugen är du på att spela bandy igen?

–Nu gick det en säsong utan att spela bandy och jag kände hur stor del av lagsporten är i mitt liv. Jag saknade den delen, med all träning, roliga kamrater och föreningen. I början var det lite skönt, men sen kom suget att få spela bandy på elitnivå igen. Jag är glad över att jag har fått chansen att lira några år till.

Vad gjorde du förra säsongen?

–Under hösten spelade jag hockey i division 2 fram till serien stängdes ner. Mest för att jag ville vara med i ett lag och för att jag ville prova en ny sport. Då blev det påtagligt att jag ville spela och vara med i ett lag. Hade det löst sig med kontrakt på elitnivå hade jag nog spelat bandy, men nu gjorde det inte det.

Vad tar du med dig från tiden i Broberg?

–Nya perspektiv! Det är jäkligt skönt med en bandyhall. Att alltid få spela under bra förhållanden. Det var bra att komma iväg och uppleva något annat efter mina 13 år i Bajen med allt vad det innebär. Hur andra klubbar fungerar, spela med andra spelare och inte fastna i gamla fotspår. Jag har fått lite andra kunskaper och kan jämföra mot hur det är i Bajen. Jag ville även prova på att bo någon annanstans än i Stockholm. Det har gett mig ett sug att komma tillbaka och vara med och utveckla Bajen som förening.

Är tanken att du ska ta din gamla plats som libero?

–Tanken är väl att jag ska gå in som libero, men vi får se vad tränaren bestämmer.

Hur har du hållit dig i form?

–Jag tränade hela förra försäsongen eftersom jag skulle spela hockey. Sen var det träning 5-6 dagar i veckan under hösten så länge som vi fick spela. Inte helt olikt bandyn. Under denna försäsong har jag tränat mer och mer ju närmare jag kommit ett kontrakt. Så jag tycker att jag har bra fysik och är på den nivå jag ska ha för att vara med i laget.

Hur mycket ser du fram emot att ha Zinken som hemmaplan igen?

–Zinken med publik slår vilken arena som helst! Visserligen har alla arenor sin charm, men med publik är det ingen som slår Zinken! Jag har jättemånga fina minnen med elektrisk energi från Zinken, avslutar Rimgård.

/Mats Öström