Tillskott i tränarstaben och veckans derby uppskjutet

Vår libero dras fortfarande med sin knäskada, men från och med nu så kommer han vara en del av ledarstaben tillsammans med Jonas Lindqvist och Tommy Malm. Mer info om det och att onsdagens bortaderby skjuts upp kan ni läsa här.

Nu är det klart att Robert Rimgård som fortfarande tränar rehab efter skadan han ådrog sig i slutet av november tar plats som assisterande tränare/hjälptränare tillsammans med huvudtränare Jonas Lindqvist och lagledare Tommy Malm, fram tills det att han är klar för spel igen.

Klubbchef Carl Malm säger så här om tillskottet i ledarstaben:

Jag har sedan några veckor tillbaka ägnat mig åt andra arbetsuppgifter i föreningen och därför inte varit med i omklädningsrummet och på bänken som tidigare. Därför kommer Robert Rimgård från och med nu vara med som assisterande tränare, det är en intern lösning som tills vidare gör att huvudtränare Jonas Lindqvist och lagledare Tommy Malm nu får förstärkning i ledarstaben. Robban har fullt förtroende från övriga spelare och vi tror att det här kan vara en lösning som gynnar oss”.

Huvudtränare Jonas Lindqvist fortsätter:

Det känns bra, jag tycker det känns som en bra lösning för alla parter. Vi får in fler ögon i tränateamet och nu kommer vi kunna gå in och peta lite mer i det taktiska. Förhoppningsvis så kommer vi kunna styra om träningen lite mer på individnivå, och skruva på lite detaljer där. Den tiden har inte riktigt funnits för oss den sista tiden. Robban kan vara med och glida ute på isen så det känns bra att vi kan ha en till som ser på. Sen är det så klart att vi hoppas att han snart kan vara med och spela igen.”

Robert Rimgård själv säger så här:

Jag vill hjälpa till så mycket som möjligt, jag kanske är den som är mest frustrerad av alla i laget eftersom att jag vill hjälpa till genom att spela. Men eftersom att jag inte kan det så vill jag ändå kunna vara med i laget och kunna sprida energi och hjälpa allihopa att hålla huvudet högt, och även kunna bidra till att vi blir tekniskt bättre och tar steg för att vi ska bli jämnare och vinna fler matcher”

Hammarby Bandys nästa match skulle ha varit bortaderbyt mot AIK, i Gubbängens skridsko- och bandyhall. Men under måndag eftermiddag stod det klart att matchen skulle bli uppskjuten, på grund av covid-smitta i AIKs trupp. Det nya matchdatumet är satt till 30/1-22, vi återkommer med tid. Det kommer inte finnas någon bortasektion då men AIK har skrivit på sin hemsida att Hammarbyare ändå är välkomna. Dom har också poängterat vikten av att hålla ett gott uppförande från publikens sida.

Hammarby Bandy spelar sin nästa match på lördag, hemma mot Bollnäs GIF. Den matchen har avslag klockan 15. Entréer samt Zinkentältet öppnar då klockan 13.

Info, torsdag kväll (6/1): även lördagens hemmamatch mot Bollnäs skjuts upp. Det i och med att Hammarby än en gång har konstaterade covid-fall i truppen. Läs mer här.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är tjackaplat-2.png

Bortamatchen mot Bollnäs som skulle ha spelats andra veckan i december blev som bekant uppskjuten på grund av sjukdom i Hammarbys trupp, den matchen har fått ett nytt speldatum, och det är satt till den 10 januari, matchen har avslag klockan 19 på Sävstaås. Det innebär då att det blir ett dubbelmöte mot hälsingelaget. Lördag hemma på Zinken och måndag borta.