Rimgård om rollen i tränarteamet: ”Det känns jäkligt skönt att vara med och bidra”

Robert Rimgårds skadeperiod blir tyvärr något längre än väntat, här berättar han om hur "rehabandet" går och vad han försöker stärka och förbättra i ledarstaben.

Hur är läget med knäet? Du har börjat vara med lite mer på träningarna, kommer du kunna spela snart igen?

Jag vågar tyvärr inte svara på det ännu, i nuläget är jag med i vissa moment på träningarna för att försöka komma in i lite matchsituationer. Jag börjar få tillbaka styrkan i benet så nu behöver jag hela tiden utmana mig själv så jag kan vara med och åka ordentligt. Det är ett tag kvar tills jag kan spela igen även fast det helt klart har varit några fall framåt under den senaste tiden. Jag vet ju liksom hur smärtan känns när jag belastar benet på fel sätt och det gör verkligen skitont, det känns lite jobbigt i huvudet men jag fortsätter testa mig fram. Jag är med lite på träningarna av den anledningen att det ger mycket och bara jaga lite lagkamrater, nu kan jag i alla fall vara med på några övningar och lite tvåmål och liknande, så det är ju helt klart steg åt rätt riktning, som sagt.

Det kändes lite positivare innan, när åtta veckor hade gått trodde ju läkaren att jag kunde börja komma tillbaka men jag kände ju direkt att det inte ens var nära vid den tidpunkten, så nu ligger mitt fokus på att bli bättre och starkare och att vara redo för spel när det väl är dags, säger Rimgård.

Hur är det att vara del av ledarstaben och vad har blivit din roll där?

Först och främst så känns det jäkligt skönt att vara med och bidra, nu har jag en uttalad roll som andratränare, och det som känns riktigt bra är att grabbarna i laget har köpt det så pass bra, att jag är ledare för tillfället och inte lagkamrat på samma sätt helt enkelt, jag är med och driver träningar och spel och det tycker jag är riktigt kul, jag försöker alltid hålla grabbarna på tårna och hjälper oss hålla en hög kvalité på det vi gör, Jag vill egentligen häva in energi och få laget att tro på det vi ska göra när vi spelar match. Spelarna vågar säga vad dom tycker, kommer med många bra idéer om vad vi ska träna på och så vidare, det är viktigt att vi har en bra kommunikation inom laget, helt klart, så det tycker jag känns skönt att vara med och bidra i det.

Jag analyserar även en hel del, brukar titta på ett gäng matcher som våra motståndare gör innan dom ska möta oss, jag försöker granska hur dom spelar i defensiv och offensiv så att det i sin tur kan bli en ”heads up” för oss inför match. Jag tycker egentligen att det är det bästa sättet, att titta på det tillsammans och sedan diskutera om det. Det går liksom in mer och ger en bra bild hos spelarna, det har varit uppskattat, samtidigt är det också rätt svårt att kolla bandy på TV eftersom att man inte ser så bra från alla vinklar och så där, fortsätter Rimgård.

Vad tänker du om morgondagens (fredag) match borta mot Rättvik?

Rättvik är ett lag som ligger tre placeringar under oss i tabellen, så det är klart att det är en superviktig match, vinner vi den så håller vi avståndet neråt. Vi har ju även några hängmatcher på lagen som ligger runt om oss i tabellen, så resterande del av serien är så klart superviktig. Nu har serien satt sig och poängen måste in, så vi ska fortsätta vara skärpta och motiverade.

Du missar bortaderbyt mot AIK på söndag och det betyder att du inte får möta det laget alls i år, hur känns det?

Det är så klart jättetråkigt, det har varit en drivkraft för mig att hinna tillbaka för att lira den, så det är ju tråkigt att det inte blev så, men nu får jag får vara med och bidra på andra sätt så det är jag glad för i alla fall, avslutar Rimgård.

Nu väntar tre raka bortamatcher och då ställs man mot Rättvik, AIK och Edsbyn. Nästa hemmamatch spelas fredag 28 jan klockan 19 mot VSK.

Här kan du se spelschemat och här kan du köpa plåtar till Bajens kommande hemmamatcher.

/Gustav Wall