Rapport från juniorsidan: Inledningen för P17-laget

Här följer en rapport från P17-laget.

Helenelund/Hammarby P17 är ett samarbetslag mellan klubbarna Hammarby, Helenelund och Spånga. Laget spelar denna säsong i P17 Nationell serie. Samarbetslaget, i texten kallat Bajen P17, är en möjlighet för spelare med kompetens, ambitioner och drivkraft att spela på nationell nivå och möta de bästa lagen i denna årgång som finns i Sverige.

Starten av serien har haft mer att önska. Bajen har inlett med tre förluster mot Sirius, Villa Lidköping och Vänersborg. Spelmässigt och inställningsmässigt så finns dock flera saker, både positiva och negativa, att bygga vidare på. Med förhoppning om bättre och fler träningsmöjligheter finns stor potential att bygga ett starkt lag.

Lagets nästsenaste match mot Villa Lidköping började mycket trevande från Bajens sida. Laget fick inte i gång skridskoåkningen och såg stillastående ut. Villa spelade runt bollen kontrollerat och fick in ledningsmålet. Bajen stack sedan upp med något ströanfall och fick in en kvittering genom ett frislag. Efter detta hade Bajen en bättre sekvens i matchen. Bajen störde Villas uppbyggnadsspel och tog sig samtidigt ur Villas pressspel på ett bra sätt så att Bajen kunde ta sig upp i banan på ett kontrollerat sätt. Med halvtimmen spelad fick Bajen välförtjänt in 2-1 varpå Villa tog timeout. Villa fortsatte att äga mycket boll och sätta press på Bajen och det gav utdelning och vid halvtidsvilan stod det 3-2 till Villa. Andra halvlek var till en början jämn men då bollen inte studsade Bajens väg blev Villa för tunga och vann till slut matchen med 8-3.

Lagets senaste match, borta mot Vänersborg började även den något avvaktande. Bajen satte strukturen för styrspelet men gick ned i tempo. Vänersborg fick kommandot i matchen genom några mål. En tidig timeout från Bajen löste inte upp knutarna utan tempot och passningsspelet saknades så lagen gick till halvtidsvila med ställningen 4-1 till Vänersborg. Det tog 70 minuter i matchen, då ställningen var 8-1 och Bajen fick en straff, som en stark forcering inleddes. Då fanns kampvilja, tryck i skridskorna och betydligt bättre spel. Inom loppet av 13 minuter gjorde Bajen 5 mål och närmade sig Vänersborg till 8-6. Men närmare kom Bajen inte denna dag då Vänersborg punkterade matchen med en straff som ledde till tremålsseger.

Sammanfattningsvis finns mycket bandykunnande i Bajen P17 men det är för mycket individuella insatser, både på ett positivt och negativt sätt, som avgör. Lagspelet behöver förbättras och för det finns framfö allt ett framgångsrecept: Mer träningar tillsammans.

//Mikael Forslund