Flertalet PCR-test negativa – Hammarby gör sig redo för match

De PCR-test som tagits senaste dagarna har inte påvisat covid-19-sjukdom. ”Flera spelare är fortfarande rejält sjuka men vi gör oss redo för matcherna som kommer så gott det går”, säger klubbchef Carl Malm.

En uppskattning vid lunchtid, onsdag 8/12, visar på att ett tiotal av herrlagets spelare är aktuella för träning. Schemat är just nu att det blir träning torsdag, match fredag 10/12 mot Frillesås på Zinken samt match söndag 12/12 kl 14.00 mot Edsbyn på Zinken.

Inga spelare eller ledare får närvara om inte ett negativt PCR-test har påvisats.

–Det blir till att desinfektera omklädningsrum och gemensamma ytor idag, sedan får vi se i morgon hur många som kan delta på träning. Vidare får vi se på fredag vilka som är speldugliga, säger klubbchef Carl Malm.

–Vi kan komma att ha några reserver redo, vilket kan bli aktuellt från både vårt utvecklingslag och via utvecklingsavtal från annan förening, säger Malm.

–Flera spelare är fortfarande rejält sjuka, och vi har haft en väldigt påfrestande situation. Även flera ledare har varit sängliggande. Det blir till att göra sig redo för matcherna så gott det går.

Spelschemat är:
Hammarby-Frillesås, fredag 10/12 kl 19, Zinkensdamm – Moderklubbsmatchen.
Hammarby-Edsbyn, söndag 12/12 kl 14, Zinkensdamm.

Zinkentältet öppnar två timmar innan matchstart och man behöver vaccinationspass för att besöka tältet (OBS! Det behövs inte vaccinationspass för att gå på matchen). På fredag serveras pannbiff med kokt potatis, kantarellsås och lingonsylt samt gulaschsoppa med brötchen. Vegetariskt alternativ kommer också att finnas. På söndag serveras Hammarbygryta med kokt potatis samt gulaschssoppa med brötchen.

För att köpa biljett till matcherna:

https://www.nortic.se/dagny/show/122174

För att läsa om folkhälsomyndighetens rekommendationer:

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-och-andra/skydda-dig-sjalv-och-andra-rekommendationer-om-covid-19/