Pontus Nordenfors är klar för återkomst i Bajen!

Hammarby Bandy har skrivit kontrakt med 21-årige Pontus Nordenfors. Med slit och fart ska denna duktiga spelare från Stockholm förstärka laget under säsongen 21/22. Vi välkomnar Pontus tillbaka till vår fina klubb!

Välkommen tillbaka till Bajen, Pontus Nordenfors!

Tack så jättemycket!

Vad fick dig att krita på?

–Jag var sugen på en ny utmaning och ny miljö. I år kände jag mig också redo att ta klivet till Hammarby. Sen är jag ju Bajare, säger Pontus Nordenfors.

Berätta kort om din bakgrund som bandyspelare

–Ursprungligen spelade jag i Spånga/Bromsten. Där spelade jag till gymnasiet som jag gick i Sandvikens bandyskola. Ett tag var jag utlånad till Peace & Love i Borlänge. Sen gick jag till Tellus 2018 och har varit kvar där tills nu. Säsongen 19/20 spelade jag även i Hammarby på ett utvecklingskontrakt, säger Nordenfors som är född 1999.

Beskriv dig själv som bandyspelare.

–Jag är under konstant utveckling. Som yngre spelade jag back men har klivit fram i banan och spelar mer som offensiv mittfältare nu. Jag spelar med mycket fart och försöker komma rätt i åkningarna.

Hur var tiden i Tellus?

–Det har varit en riktigt rolig och lärorik tid. Det var roliga år. Tellus är en klubb med skön och vänskaplig stämning.

Vad tar du med dig från förra sejouren i Bajen?

-Det är väl hur fantastiskt det är att spela för ett fullsatt Zinken. Det är det jag spelar och tränar för! Det var nervigt första gången jag klev ut på Zinkens is. Exempelvis var derbyt mot AIK riktigt nervöst (där Pontus blev målskytt, se bildspelet från Romus Ramström). Men nu vet jag hur det är och kan vara lite lugnare. Så det tar jag med mig.

Nu är du tillbaka på Zinken som hemmaarena. Hur känns det?

–Det är fantastiskt! Zinken är min favoritarena. En kall januarikväll på Zinken är svårslaget!

Kommentar från Sportkontoret:

–Pontus gjorde fina avtryck när han spelade med oss 19/20. En offensiv spelare som kan spela både mittfält och forward. Bra blick för spelet och vi tror att han kommer ta stora steg framöver. Otroligt kul att han är tillbaka där han hör hemma, säger Viktor Karlsson.

/ Mats Öström

Statistik, Pontus Nordenfors:

19/20, spelade matcher i Hammarby: 13 st,  mål: 6, ass: 2
20/21 spelade matcher i Tellus: 20 st, mål: 5, ass: 1