Pizzoni: ”Det gäller att vara ödmjuk för alla motståndare”

David Pizzoni som saknats dom två senaste omgångarna kommer vara tillbaka i spel i matchen mot Edsbyn i kväll, läs vad lagkaptenen tänker om matcherna som kommer framåt här:

Så här säger lagkaptenen om att vara tillbaka i spel efter två matchers frånvaro:

Edsbyn borta i kväll (tisdag) och det är ju alltid en tuff utmaning, och tuffa utmaningar ska vi lära oss att gilla nu, så det är kul att vara tillbaka och det ska bli kul att spela igen helt klart. 

– Absolut siktar vi på slutspel, det finns liksom inget annat att sikta på, sen får vi ta match för match nu framöver, men att målet är slutspel råder det inga som helst tvivel om. I veckoslutet spelar vi på Zinken och det är något vi alltid längtar till. Först och främst ska vi göra en bra match uppe i Edsbyn, sedan har vi ju bra bilder från senast vi spelade hemma så det är skönt, först Edsbyn nu i kväll sedan får vi börja fokusera på hemmamatcherna till helgen, säger David.

Vad betyder Ivan Lebedevs skadefrånvaro för er nu när ni går in i slutskedet av seriespelet?

Jättestort avbräck i att han är borta så klart, till råge på allt så har vi ju inte världens största trupp. Vi får ge utrymme till andra att kliva in och ta plats men det är ju klart att vi skulle behöva honom i truppen. För tillfället är Alfred Bengtsson från Hammarby Utveckling med i träning och spel, han har varit med några gånger tidigare, han är ung och jäkligt hungrig och det är roligt att få med yngre spelare som har driv och vill åstadkomma någonting direkt, jättekul att han är med och jag tycker han gör framsteg för varje gång.

Som sagt får ni spela på Zinken igen i veckoslutet, vad betyder supportrarnas stöd för er?

Det betyder jättemycket, det är ju vår tolfte spelare, ju mer publik det är desto roligare tycker vi det är, sen måste vi ju bjuda upp till att det ska bli kul att gå på bandy också så det är lite ömsesidigt, det tror jag. Vi har blandat väldigt bra resultat med mindre bra resultat. Det jag tycker vi har åstadkommit minst med är egentligen matcherna som vi ska föra. Där har vi rätt mycket att hämta, vi vet att vi är bättre än så. Vi har gjort många bra matcher mot bra motstånd. O andra sidan har dom hjälpt oss upp med tempot och bjudit in oss på ett annat sätt. Nu gäller det att vara ödmjuk för alla motståndare nu och också kunna se till och spela olika beroende på vilket motstånd det är, helt enkelt, avslutar David.

Fredag 28/1 klockan 19, Hammarby-Västerås

Söndag 30/1 klockan 15, Hammarby-Bollnäs

/Gustav Wall