Pierre Roos om cupen – ”Ingen match var betydelselös för oss”

Det blev till slut en seger och två förluster i Svenska Cupen i Lidköping i helgen och en tredjeplats i gruppen. Tränare Pierre Ross såg en hel del bra saker trots förlusterna.

Det började med Sandvikens AIK, en nyckelmatch som skulle visa vägen för resten av turneringen.

–Jag tycker vi gör en bra första halvlek, säger Pierre Roos, delaktigheten var bra och det fungerade både offensiv och defensivt. I halvtid så var vi överens om att fortsätta på den inslagna linjen.

Vi leder med 2-1 i paus men direkt i andra halvlek börjar Saik kliva upp högre och ökar tempot.

–Ja samtidigt blir vi passiva. Sandviken är ett bra lag och är bättre än oss i andra halvlek men vi sätter upp Pizzoni på topp i slutet och skapar lite tryck. Ivan Lebedevs mål kom tyvärr lite försent. På det hela taget är det dock godkänt även om det är surt att förlora.

Det var många som höjde på ögonbrynen när du placerade Pavel Bulatov som defensiv mittfältare.

–Eftersom Fager var borta (avstängd, vilket han är i ytterligare en match) så flyttade jag upp Pavel. Han har spelat på den positionen i Dynamo och varit bra.

Sedan väntade Villa/Lidköping och vi gör en riktigt bra första halvlek…

–Ja verkligen, att vi ligger under med 2-0 är inte riktigt rättvist men Villa är otroligt effektiva. Vi driver spelet och borde ha fått utdelning. I andra halvlek drar vi på oss för många utvisningar och då vinner man inga matcher. Jag tycker ändå vi är bra i fyrtio minuter, på slutet rasar det lite tyvärr.

I den sista och betydelselösa matchen i gruppen väntade Vetlanda.

–En match som absolut inte var betydelselös för oss, vi behöver all matchtid vi kan få och det är alltid skönt att sluta med en seger. Det är en ganska seg första halvlek men vi höjer oss i andra och vi gör en hel del bra grejer. Det var jättekul för Simon Westin att han får göra en bra match i målet. Detta visar att vi har bra målvakter bakom Filip Mörkdal.

Vad fick du för svar under cupen?

–Att vi är på rätt väg. Vi behöver blir bättre under längre perioden i matcherna och ännu mer konsekventa men det kommer. Jag är hyfsat nöjd trots allt. Om vi tittar individuellt så var Filip Mörkdal lysande i målet och av utespelarna är det alltid kul att se Lucas Dalin.

Vad väntar härnäst?

–Vi tränar den här veckan fram till fredag då vi åker upp till Söderhamn och möter Broberg/Söderhamn. Genrepet spelas den 7/11 mot Sirius i Gubbängshallen, avslutar Pierre.

Bilder från cupen plåtade av Romus Ramström: