Pavel Bulatov klar för Hammarby Bandy

Den ryske storbacken Pavel Bulatov är klar för Hammarby Bandy. Det blir hans andra vända i Sverige.

Bulatov är 37-år gammal och har spelat i Vänersborg. Senaste klubben han representerade var Dynamo Moskva. Bulatov är hyggligt bevandrad i det svenska språket och intervjun är gjord via telefon.

Välkommen till Hammarby Pavel! Hur känns det att komma till Sverige och klubben?

–Tack så mycket! Jag känner mig redo för detta, det ska bli riktigt roligt att komma tillbaka till Sverige för en ny utmaning i Bajen, säger Bulatov.


Foton på Pavel: Oleg Sidorov, Bandy cards

Varför föll valet på Hammarby och Sverige till slut?

–Min fru gillade förslaget om ett nytt äventyr i Sverige så det vara bara att tacka ja när frågan dök upp. Bajen är ju en klubb med en fin bandyhistoria och har riktigt hängivna fans, det har inte undgått någon. Atmosfären på Zinken är riktigt häftig måste jag säga och något jag längtar nästan mest till, alla mäktiga matcher med fin inramning.

Du spelade kvartsfinaler med Vänersborg 2013 och har lite koll på hur Elitserien är att spela i, känner du dig mer redo nu när du vet ungefär vad som väntar i Sverige och Hammarby?

–Ja, jag skulle säga att det är en jättefördel för mig att veta vad som väntar. Att ha gjort den resan förut, även fast jag bara var i Sverige en säsong så lärde jag mig mycket om spelet och det sociala vid sidan av, säger Bulatov.

Du har bland annat sju VM-guld och har många fler guldmedaljer på hyllan, hur stort skulle det vara att få vinna ett SM-guld med Hammarby?

–Om jag ska ha en komplett meritlista så måste jag ta ett SM-Guld. Jag hade inte återvänt till en klubb i Sverige om jag inte känt att vi har potentialen att vara med och utmana om guldet, så är det bara.

Vad ger du årets Hammarby för betyg och vad tycker du om truppen såhär långt?

–Det är många profilstarka värvningar med hög klass som kommer in nu samt att vi har en bra stomme sen tidigare som känns väldigt inspirerande, säger Bulatov.

För dom som inte har så bra koll på dig som bandyspelare. Du har en försvarsspelare med mycket rutin, men hur skulle du själv beskriva dina egenskaper?

–Haha enkelt, jag avskyr att förlora och älskar att vinna varje match jag spelare.

Du har fyllt 37 år och har vunnit mycket. Hur stor är passionen för Bandy och viljan att fortsätta prestera på högsta nivå?

–Jag tänker inte alls på min ålder faktiskt. Det var längesen jag kände mig i sån fysisk form som nu. Kärleken till Bandyn försvinner nog aldrig så jag är redo att snöra på mig direkt kan man säga!

Ivan Lebedev, Alexander Egorychev & Klim Tarasenko och nu även Pavel Bulatov. Ni är fyra ryska landsmän i laget. Jag antar att du är bekant med dom flesta av dem sen tidigare. Hur viktigt är det att ha andra Ryska spelare i laget för din egen del?

–Det är klart att det gör att man känner sig lite mer bekväm. Men jag är även bekant med några av dom svenska killarna i laget så det är en bra mix som jag inte har något emot, tvärtom.

Än en gång, varmt välkommen till Hammarby, vi ses i Augusti!

–Tack! Vi ses i Augusti.

Pavel Bulatov
Meriter: 7 VM-guld, 2 silver ryska ligan, 5 guld ryska cupen, 3 guld ryska supercupen, 1 guld world cup
Klubblag: Uralskij Trubnik, Kuzbass, Volga, SKA Neftyanik, Vänersborg, Dynamo Moskva

 

Sportkontorets kommentar:

–Pavel är en smidig och följsam försvarare i toppklass som kan spela back, halv eller till och med defensiv mittfältare om så behövs. Han har en stor social kompetens med positiv attityd och sätter alltid laget i första hand. Han kommer bli riktigt värdefull för oss i vinter. Det känns fantastiskt att han kommer representera Hammarby, säger Viktor Karlsson, sportsligt ansvarig.

–Det kommer inte att bli några fler nyförvärv för oss nu. Både jag och tränare Roos är nöjda med truppen. Det som återstår är att signa nya kontrakt med Robin Sundin och David Pizzoni. Min förhoppning är att vi gör det innan juni är slut, säger Karlsson.

 

KÖP SÄSONGSKORT! RABATTERAT PRIS TILL 30 JUNI