Parabandy

Hammarby Bandy driver världens första kälkbandylag!
Efter tillfrågningar från flertalet utövare grundade Hammarby Bandy tillsammans med våra huvudpartners Q-gruppen, ICA-stiftelsen, Handelsbanken, Ramirent och KONE Hammarby Bandys kälkbandylag under våren 2023.
Laget spelar en variant på paraishockey/kälkishockey på Zinkensdamm i Stockholm. Utövarna är därför kunniga i både kälkishockey liksom kälkbandyn – men självklart är även nybörjare, utan minsta erfarenhet välkomna att pröva på vår sport.

Vi har träningar en gång i veckan. Vill du delta eller har du frågor? Mejla till info@hammarbybandy.se eller ring kansliet på 070 966 1889.

 

Vad är kälkbandy?
Det är en rolig och tuff idrott som på de flesta sätt är precis som vanlig bandy, men spelas med småmål och utan målvakt. En annan skillnad är att spelarna sitter i en kälke och har två dubbförsedda klubbor som också används som stavar att staka sig fram med på isen. Vårt kälkbandylag vänder sig till alla personer med någon form av funktionsvariation, i alla åldrar: killar som tjejer. Personer utan funktionsvariation får också gärna delta i verksamheten.

Det finns utrustning att låna, både kälkar, klubbor och övriga skydd.

Hammarby Bandys kälkbandylag samarbetar med Stockholm Stad, Riksidrottsförbundet, Svenska parasportförbundet, Q-gruppen, ICA-stiftelsen, Handelsbanken, Ramirent och KONE. I uppstarten fick vi stor hjälp av Vallentunas ishockeyförening.

Bilder från vår första träning:

I mars -23 hade vi ett första träningspass tillsammans med Vallentuna Hockey. Deltog från Hammarby Bandy gjorde bland annat klubbchef Jonna Nyman och herrlagets Adam Gilljam. På bilderna nedan ser du dom liksom utrustningen som används till kälkhockey och kälkbandy.