Orken tog slut för Hammarby

Hammarby föll borta mot Vetlanda, som vann med 6-2. Matchen var jämn en bit in i andra halvlek. Ett par olyckliga utvisningar för Hammarby samtidigt som orken började tryta avgjorde. I slutminuterna drog Vetlanda ifrån målmässigt.

Ivan Lebedev och David Jansson spelade på topp, och David Pizzoni höll till i backlinjen. Målen vaktades av Filip Mörkdal och Christian Bohman.

Hammarby tog initiativet i inledningen och fick första hörnan redan i andra minuten. Laget provade en del lyft som blev farliga men skapade inte några frilägen. I tolfte minuten testade Kasper Milerud ett skott från mitten av Vetlandas planhalva. Bollen ställde Bohman i målet och Hammarby ledde med 0-1. Hammarby visade upp ett stabilt försvarsspel. Men några bolltapp i kritiska lägen gav Vetlanda målchanser. Vetlanda kvitterade också i ett samarbete mellan Filip Bringe och Axel Ekholm, bollen hamnade hos Joakim Andersson som var välplacerad framför mål. Lagen förvaltade bollen väl och tempot var inte så högt. Vetlanda kom in i matchen och kunde etablera en press mot Hammarby, som fick svårare att komma till farliga avslut.

Efter ett vältajmat lyft tog Vetlanda ledningen efter en knapp halvtimma. Samma målskytt och passare som i Vetlandas första mål. Axel Jansson blev utvisad. Med knappt fem minuter kvar av halvleken tacklades David Brodén i straffområdet. Hammarby fick straff och Olle Berglund en utvisning. Niklas Gifting tog hand om straffen, men Bohman räddade till hörna. I slutminuterna pressade Hammarby på för kvittering. På en hörna sköt Milerud högt, Bohman stötte bollen i ribban, men inget mål.

Även andra halvlek inledde Hammarby bäst. Inte en minut hade gått innan Milerud satte bollen i nät, framspelad av David Jansson. Ställningen var åter jämn, 2-2. Tyvärr återtog Vetlanda snabbt ledningen när Joakim Andersson tog vara på ett bolltapp på mittplan, åkte sig fri och sköt 3-2. Hammarby var inledningsvis lite piggare, matchen stod och vägde, men tyvärr studsade inte bollen Hammarbys väg. Vetlanda jobbade sig in i matchen och höll bollen inom laget, så Hammarby fick jaga.

I mitten av halvleken drabbades Lebedev av en ganska billig utvisning. Hammarbys anfall kom av sig, och precis när Lebedev skulle in på plan igen kom matchavgörande 4-2. Vetlandas tremålsskytt Joakim Andersson spelade in bollen och Mörkdal tvingades till en retur, som Emil Fedorov stötte in. Hammarby tog timeout och David Pizzoni fick en mer offensiv roll. En ny utvisning drabbade Hammarby, när Felix Nyman stoppade bollen med hög klubba. I slutminuterna fick Vetlanda två hörnmål, båda inslagna av Philip Lennartsson.

Hammarby fick inte det flyt som skulle behövs för poäng. Laget skapade en del målchanser men fick jaga ur underläge en stor del av matchen. Tätt matchande och en vecka med sjukdom har nog satt sina spår. Kasper Milerud blev tvåmålsskytt, och Filip Mörkdal stod för en ny stabil insats. Nu väntar en tuff match på Zinken mot Villa på söndag innan det blir juluppehåll och Annandagsmatch. Så det är extra viktigt att Hammarbypubliken sluter upp i söndagsmatchen och stöttar sitt lag.

Matchfakta:
Vetlanda Hammarby 6-2 (2-1)
0-1 Kasper Milerud (12)
1-1 Joakim Andersson (16)
2-1 Joakim Andersson (27)
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
2-2 Kasper Milerud (46)
3-2 Joakim Andersson (54)
4-2 Emil Fedorov (80)
5-2 Philip Lennartsson (87)
6-2 Philip Lennartsson (89)

Publik: 812
Hörnor 10-11
Straffar: 0-1
Utvisningar: Vetlanda 1 x 10, Hammarby 3 x 10