Optimistiskt Hammarby för elitlicens 23/24

Under dagen kom oroande rubriker angående föreningens elitlicens för säsongen 2023/24. Här kan du läsa bakgrunden kring det.

Hammarby IF Bandyförening är under ”fortsatt granskning” för elitlicensen till säsongen nästa år, det på grund av ett negativt kapital i koncernen.

I koncernen finns förutom bandyföreningen även restaurangverksamheten för Zinkentältet. Den verksamheten drivs i aktiebolaget Bajen Bandy AB och det är där det negativa kapitalet hittas.

–Vi har presenterat en plan för licensnämnden som de har godkänt, säger Hammarby IF Bandys ordförande Magnus Alfredsson, som poängterar att bandyföreningen har positivt eget kapital.

–Under pandemiåren har det av fullt förklarliga skäl varit omöjligt att bedriva Zinkentältets restaurangverksamhet på ett önskvärt vis, säger Alfredsson.

För att återställa kapitalet kommer aktiebolaget därför att göra en nyemission för befintliga aktieägare.

–Nyemissionen kombinerat med en välfungerande restaurangverksamhet på vinterns matcher är det vi har i sikte, säger Alfredsson.

–Vi förstår om folk blir besvikna av att läsa sådana här rubriker, och vi hoppas att det är den sista. Faktum är att de varit få de senaste åren. Samtidigt är bandyn i en märklig sits, där det egentligen bara är de negativa artiklarna som får stor spridning. Hammarby Bandy gör ett mycket bra arbete just nu, vi vill att hammarbyaren ska gå in med en tro på det i vinter. Om mindre än två veckor börjar en spännande och förhoppningsvis strålande säsong. Vi ses på Zinken, säger Alfredsson.

Här kan du se föreningens årsredovisningar för de tre senaste åren.