Olle Öijer klar för Bajen – ”Något extra att representera klubben i mitt hjärta”

21-åringen med bakgrund i Hammarby Bandy förstärker truppen inför säsongen 21/22, Olle kommer senast från att ha representerat årets elitserienykomling IFK Rättvik de senaste tre säsongerna.

Välkommen tillbaka till Hammarby Bandy, Olle!  

–Tack så jättemycket, det känns jättekul att vara tillbaka, säger Olle Öijer som har spelat på flera positioner men främst är defensiv mittfältare. 

Hur känns det att vara tillbaka i moderföreningen och få representera A-laget? 

–Det känns som en dröm som går i uppfyllelsedet är något som funnits i min baktanke hela min karriär, jag har alltid varit taggad på att få komma tillbaka och spela i Hammarby igenKlivet till A-laget känns som ett stort steg men samtidigt så ska det bli en riktigt rolig utmaning. Jag är väldigt motiverad och ska kämpa för att få mycket speltid nästa säsong, säger Olle. 

Vad tar du med dig från tiden i Rättvik och dina år på bandygymnasiet i Sandviken? 

– Väldigt mycket positivt både utanför planen och bandymässigt, jag har fått lära mig att spela på många olika positioner och jag känner att det gjort mycket för min personliga utveckling, jag har fått en bättre blick för spelet. Både defensivt och offensivt. 

Vad tror du om lagets chanser nästa säsong? 

–Det känns väldigt bra, jag tycker det är en skön grupp av människor i laget, det finns en bra blandning åldersmässigt och det tror jag är till våran fördel. Jag tror att vi har en stor chans att ta oss långt, säger Olle. 

Vad tänker du om dina egna chanser i Elitserien? Har du några personliga mål? 

–Det främsta jag tänker på är att jag vill slå mig in i truppen, göra så många elitseriematcher som möjligt och bidra med det jag är bra på. 

Hur känns det att du kommer ha Zinken som hemmaplan framöver? 

–Helt fantastiskt, jag vet inte hur många matcher jag sett på Zinken, men det är väldigt många i alla fall. Mina föräldrar har varit verksamma på olika sätt i föreningen under alla mina år i ungdomslagen, så från att jag var fem år och tills jag flyttade till Sandviken har jag hängt väldigt mycket på Zinken, och vet vilket magiskt tryck det brukar kunna vara. Enligt mig så är det Sveriges absolut bästa och finaste hemmaplan, säger Olle. 

Vilka är dina styrkor som bandyspelare? 

–Jag har en bra blick för spelet och är en skicklig passningsläggare, tanken är att jag ska spela som defensiv mittfältare nu, men känner mig även ganska bekväm i mer offensiva roller.

Vad vill du bidra med till laget nästa säsong? 

–Jag vill bidra med positivitet. Kan lova att jag ska kämpa till 110% och ge allt jag har varje match och träning. Känns verkligen som något extra att jag ska få representera klubben i mitt hjärta igen. Kommer kännas annorlunda men samtidigt sjukt häftigt, avslutar Olle.

Kommentar från sportkontoret:

– Olle är en Hammarbyprodukt som flyttade när han skulle börja på bandygymnasium. Sex år senare är han tillbaka på hemmaplan vilket vi i föreningen tycker är jätteroligt! Vi har haft kontakt en längre tid och nu var tajmningen rätt för honom att komma hem. Han har en oerhört positiv attityd och bra inställning till utmaningen att försöka slå sig in i laget och ta en tröja till matcherna som kommer i vinter. Blir spännande att följa honom på nära håll kommande tid för att se hur stora och snabba steg han kan ta, säger Viktor Karlsson.

/Gustav Wall