Öijer inför Rättvik borta: ”Vi vet ju hur bra vi kan vara”

I kväll klockan 19 ställs Hammarby mot Rättvik på bortais. Olle Öijer (som ju var med och spelade upp Rättvik till elitserien i fjol) konstaterar att laget är helt inställda på att åka till Rättvik för att kriga hem viktiga poäng.

I kväll möter ni ditt gamla lag, IFK Rättvik, hur känns det?

Det är speciellt, jag fick ju vara med och spela upp dom till elitserien i fjol, jag hade tre jättebra år där så det är klart att det har varit en viktig del för min utveckling, men i kväll är det fajt och då kommer jag och vi göra allt för att kriga hem två poäng till Söder!

Vad kommer att krävas för att ni ska få ta med er två poäng hem till Söder då?

– Framförallt så ska vi fortsätta göra det vi är bra på, vi får fortsätta kriga på bara, känslan i truppen är riktig god sedan vi vann mot Broberg i lördags. Fortsätter vi på det spåret så tror jag det gå vägen för oss, säger Olle.

Du sa när du skrev på ditt kontrakt att du visste att du inte skulle vara en given startspelare, men att du skulle kämpa för att få så mycket speltid som möjligt, nu har du fått lira en del, hur kul är det att spela elitseriebandy med Hammarby?

Det är hur kul som helst, som jag har sagt innan så är det ju en dröm som gått i uppfyllelse för mig. Nu har jag som sagt fått lite speltid och nu känns det som att det är dags att visa lite vad man går för, som sagt är det hur kul som helst och jag ser fram emot att få vara med och bidra med mitt spel.

Nu måste poängen in för att ni ska ta er till slutspel, är det stressigt att veta det eller ser du det som motivation?

Jag kan nog svara för hela laget på den, när jag säger att vi ser det som motivation. Vi vet ju hur bra vi kan vara när vi får till vårt spel, sen kanske vi inte har visat det till hundra procent än så länge den här säsongen, men nu var vi en väldigt bra bit på vägen i förra matchen, kan vi fortsätta med det så tror jag att avslutningen på säsongen kan bli riktigt kul för oss och alla grönvita fans.

Kommer det vara speciellt att lira i Rättvik Arena med grönvita matchkläder?

Det kommer vara en lite blandad känsla, som jag berättade har jag haft några bra år i Rättvik men nu spelar jag i nya färger, självklart kommer det vara lite speciellt att spela i min gamla hemmaarena med en annan matchtröja, men det känns naturligt att spela i Hammarbytröjan, det är liksom något jag sett ska hända i min egna tanke rätt länge. Det blir speciellt men jag tror det kommer kännas helt normalt, avslutar Olle.

/Gustav Wall