Nytt tvåårsavtal med Ivan Lebedev

Vår skridskostarke spelare Ivan Lebedev har skrivit på ett nytt tvåårsavtal med Hammarby Bandy och blir en viktig kugge inför vintern. "Vi tränar hårt och alla vill mycket", säger 34-åringen.

Vi tar ett snack med Ivan just innan en av veckans försäsongsträningar på Zinkensdamm. Ivan Lebedev, som i vintras fick permanent uppehållstillstånd, kommer direkt från sitt nya jobb på R.A Trädgård (mångårig samarbetspartner till oss!) och gör sig redo för träning. Hammarby Bandy genomgår en generationsväxling, men rutinen finns hos bland andra Robin Sundin, David Pizzoni, Robert Rimgård, David Brodén och så även hos 34-årige Ivan Lebedev. Förutom rutinen är det en kvartett spelare som håller fysiken i topptrim.

–Jag har alltid känt mig stark, men man blir starkare mentalt när man blir äldre. Jag känner inte att jag har mer ansvar nu, för jag har känt att jag har ansvar varje år. Jag försöker alltid titta mig själv i spegeln först och se vad jag bidrar med, säger Ivan Lebedev, som gör sin femte säsong i Hammarby.

–Just nu tycker jag det känns jättekul. Vi tränar hårt och alla i laget vill mycket.

Under säsongen blev det klart att Ivan Lebedev fick permanent uppehållstillstånd i Sverige, och han och hans familj är nu rotade på riktigt och bor sen länge i Söderförort.
–Det har varit fantastiskt. Jag kan nu jobba vid sidan av bandyn, och barnen går i skola och snart förskola, det är jätteskönt. Vi trivs jättebra där vi bor. Vi är väldigt glada, säger Ivan.

Vilken är din största styrka som spelare?

–Jag tycker att min största styrka är skridskoåkningen, sen så är min position defensiv mittfältare, tycker jag.

Hur mycket har du saknat publiken? 

–Vi har saknat publiken jättemycket. Jag har saknat alla bajensånger på läktaren. Mest ”Davaj davaj Hammarbaj” såklart. Jag vill verkligen hälsa till alla supportrar.

Gör som Ivan Lebedev och laget – förbered dig inför säsongen, och köp säsongskort!

Sportkontorets kommentar:

–Ivan är en otroligt skridskostark spelare som sliter hårt för laget. Han är lojal och en av de äldsta i laget som gör sin femte säsong i Bajentröjan.
Med hans rutin och styrka är han ju viktig såklart. För en spelare som Ivan kanske det inte handlar om att bli bättre på saker i första hand.
Utan att utnyttja det han är bra på oftare för att gynna laget, säger sportsligt ansvarige Viktor Karlsson.

–Vilken position han landar på är upp till den som leder laget, men han var riktigt bra som defensiv mittfältare i slutet av säsongen. En av hans styrkor är ju allsidigheten där han kan spela som halv och back och även forward om det skulle behövas.

–Sen vill vi påpeka hur kul det är att han fått permanent uppehållstillstånd. Vi gläds verkligen med hela familjen! Det var mycket pappersarbete och vi alla i föreningen är glada för att Ivan och hans familj kan slappna av och se en framtid här i Sverige, säger Viktor Karlsson.

Foto: Romus Ramström