Nyman och Milerud inför seriestarten: – ”Vi kommer behöva jobba hårt”

I veckoslutet (v.43) drar elitserien igång, här kan du läsa om Kasper och Felix förväntningar och vad dom tycker om att publiken äntligen får återvända till Zinken.

Ni premiärspelar borta mot Sandviken nu på fredag (29 oktober), känslor inför det?

Kasper: Det ska bli jättekul. Äntligen startar säsongen, det ska bli väldigt kul att få spela inför publik igen, det har jag saknat. Publiken betyder oerhört mycket och många gånger känns det som att det är dom som gör skillnaden. 

Felix: Kan bara instämma, det ska bli skitkul att spela på riktigt. Allt blir mycket roligare då, och speciellt för oss som är ett publiklag, jag tror att det kommer betyda väldigt mycket för oss i år nu när publiken är tillbaka. 

Berätta om er målsättning för säsongen? 

Felix: Vi kommer behöva jobba hårt, tillsammans som ett lag. Vi ska vara jävligt jobbiga att möta, och plocka många poäng hemma på Zinken, då tror jag att vi tar oss till slutspel.

Kasper: Vi ska ta oss till slutspel. 

I år får ni spela för publik på Zinken igen, hur känns det? 

Kasper: Att åka ut för ett fullsatt Zinken är enligt mig det bästa man kan göra, det ska bli så jäkla kul och inspirerande att spela inför Hammarbypubliken igen.

Felix: Jag håller med, förra säsongen kändes ju som en lång försäsong, det ska bli kul att få visa publiken det nya Hammarby Bandy, jag är helt övertygad om att dom kommer tycka det är kul att se på. 

Hur känns läget i truppen så här långt? 

Felix: Det känns jättebra, alla som är med ger allt, dom mer rutinerade blir extra viktiga för att visa vägen i år, men jag tror också att många nya som har lite mindre rutin kan göra bra saker.

Kasper: Det känns riktigt bra. Spännande med en ny blandning spelare i laget, det gäller att inte ha för höga toppar och för djupa dalar, höga toppar ska vi så klart ha men vi får se till att inte ha för djupa dalar, det blir ju en utmaning med en så pass ung trupp men det känns som att vi är på rätt väg redan nu. “Linkan” (Jonas Lindqvist, huvudtränaren) har kommit in och bidragit med mycket energi och tydlighet, han är lätt och komma överens med och han har samma mål som vi så jag tycker det känns riktigt bra så här långt.  

Förra helgen vann ni ExTe-cupen i Ljusdal, vad betyder det för er som grupp inför stundande säsong? 

Felix: Det man ställer upp i vill man ju vinna, och det gjorde vi.  För oss som lag och grupp så är det ju skitkul att vi får vinna tillsammans, i cupen så gör vi en bra insats och vi vann tillsammans som ett lag, så det var en väldigt bra helg inför kommande tävlingssäsong. 

Kappe: Precis, man kan ju inte göra det bättre än att vinna det man ställer upp i, i cupen så var det inga enskilda prestationer eller så som gjorde att vi vann, utan det var att vi gjorde det tillsammans som lag. Det känns väldigt bra och nu har vi visat att vi vet vad som krävs för att vinna.  

Hur känns det för er som är Bajare sedan länge med laget som är nu? (i årets lag är tretton spelare fostrade i Stockholm, merparten har utbildats i vår ungdomssektion). 

Kasper: Det känns jättekul, kul att föreningen har valt att satsa på folk som har ”hjärtat på rätt ställe” och jag hoppas det kan visa sig på isen också. 

Felix: Det känns grymt, äntligen så vet man att alla andra också kommer kriga lika mycket för klubbmärket som mig och Kappe, avslutar Felix Nyman.

Lösbiljetter till dom fyra första omgångarna på Zinken går att boka redan nu, säkra din plats redan idag!

HEMMAPREMIÄR! Fredag 5 nov: Hammarby IF – Örebro SK, kl 19.00 – Köp biljett här!

omgång 5, fredag 12 nov: Hammarby IF – Edsbyns IF, kl 19.00
 – Köp biljett här!

omgång 7, fredag 19 nov: Hammarby IF – Villa Lidköping BK, kl 19.00
 – Köp biljett här!

omgång 10, onsdag 1 dec: Hammarby IF – AIK, kl 19.00
 – Köp biljett här!

/Gustav Wall