Nyman inför bortamatcherna mot AIK och Edsbyn: ”Gör vi grejer rätt så har vi chans att ta poäng i båda matcherna”

Felix konstaterar att det är två svåra bortamatcher på gång, men att Bajen har alla chanser att ta poäng mot båda med rätt inställning och hårda arbetsinsatser.

Hur laddar ni inför matchen mot AIK? Den kommer ju tätt inpå bortamatchen mot Rättvik.

Egentligen är väl uppladdningen inte annorlunda kontra andra matcher. Energin kommer på plats i omklädningsrummet innan match. Det är ändå ett länsderby vi ska lira i morgon.

Efter det nästan direkt match mot Edsbyn? Två matcher mot lag högt upp i tabellen ganska tätt inpå varandra. Vad betyder det för er?

– Som vi har visat under säsongen så har vi chans mot alla lag. Vi tar en match i taget och analyserar den förra för att se vad vi kan göra bättre. Så vi fokuserar på den match som är i närtid, säger Felix.

Hur är det att möta AIK? 

Det är väl som att möta vilket lag som helst. Men det är ju ett derby och vi vet att det finns känslor från våra supportrar i alla fall och från en själv också. Vi vill ju vinna alla matcher, men den här matchen vill vi vinna lite extra.

Vad talar för att vi ska vinna?

Gör vi rätt grejer kan vi vinna mot alla lag. Det betyder att om vi jobbar som ett lag och har rätt inställning och gör en bra arbetsinsats har vi stor chans att vinna. Det som talar för oss är att vi är ett lag, en och samma enhet, och de är ett ihop-plockat gäng med mer individuellt skickliga spelare, konstaterar Felix.

Vad är det för skillnad att möta Edsbyn jämfört med AIK?

– Edsbyn är ett kollektiv som spelar som ett lag och de har många individuellt skickliga spelare. Det gör att det blir svårare att möta dem. I AIK finns det många individuellt skickliga spelare som vi måste se upp med på ett annat sätt.

Är ni revanschsugna efter förlusten mot Edsbyn på hemmaplan?

Det är vi absolut. Matchen hemma på Zinken var lite speciell, då vi precis hade kommit tillbaka från ett sjukdomsuppehåll. Det är en svår bortamatch på onsdag, men som jag sa tidigare, gör vi rätt grejer har vi alla chanser att ta poäng där uppe, avslutar Felix.

/Mats Öström