Nya träningsmatcher väntar i helgen – ”nivån kommer stegras ju mer vi får spela”

Bajen reser till Söderhamn och Helsingehus Arena för att fortsätta försäsongsmatchandet.

Efter förra helgens resa till Vänersborg väntar nu en resa upp till Söderhamn för att spela två träningsmatcher mot Broberg/Söderhamn (1/10 kl 18), och Bollnäs GIF (2/10 kl 12).

Den sistnämnda matchen sänder Bandypuls för den som vill se. Vi kommer även att rapportera från matcherna i våra sociala medier.

A-laget åker till Söderhamn efter att ha avslutat förra helgens försäsongsturnering på ett fint sätt, med en seger med 9-1 över Frillesås BK. Men nu är det alltså dags för nya matcher mot två stycken hälsingelag.

Huvudtränare Jonas ”Linkan” Lindqvist, som nu fått leda laget i fem matcher säger följande om kommande träningsmatcher i Söderhamn:

Jag tycker vi har stegrat för varje match, prestationerna har blivit bättre för varje match vi spelat. Nu känns det som att defensiven är satt och att offensiven börja falla på plats, många som är delaktiga och driver spelet. Det känns väldigt spännande inför framtiden att vi kan sprida ut spelet på många olika spelare. Det känns fantastiskt bra att vi får komma iväg på sådana här aktiviteter där vi också får umgås utanför isen och lära känna varandra på det planet också.

Läget i truppen? Åker alla med? 

Det finns frågetecken kring David Jansson, som under tisdagens träning fick en tand utslagen, sen har ju David Pizzoni en skadekänning sen tidigare också, så han kommer nog vila ett tag till. Det blir likt förra helgen bara två av målvakterna som följer med upp till Söderhamn, säger Jonas.

Matteo Tuveson vaktade målet i en halvlek i söndags, vad tycker du om hans insats?

Matteo gjorde det jättebra, han växte in i halvleken och stod för några fina räddningar, han var stabil, lugn och trygg – som en målvakt ska vara, det skötte han med bravur.

Elitseriepremiären närmar sig, känns det som att ni ligger i fas? 

Kvitton vi fick från förra helgen tycker jag visar att vi ligger på rätt väg, vi har lämnat perrongen men har bra många mil och vandra. I slutändan blir det ju vi själva som sätter upp nivån i vart vi vill ligga, och den nivån kommer stegras ju mer vi kommer spela, säger Jonas.

Vad gör ni för att bibehålla det som var bra förra helgen? 

Vi pratar mycket om det som är bra och det vi behöver vässa till,  vi tränar på det vi behöver och det vi gjort bra men vill stärka ytterligare. Störst fokus på saker som vi vill förbättra men det är ju en balansgång, så vi jobbar på bägge delarna även fast det blir så klart blir mest fokus på delarna man vill rätta till.

Ni gjorde nio mål i senaste matchen mot Frillesås, vad betyder det för eran offensiv och hur bygger ni vidare på det?

Från start så har vi börjat med att stärka vår defensiv, vi har velat släppa in så få mål som möjligt och det har ju fallit väl ut, vi snittade två insläppta per match i Vänersborgsklubban Cup och det är vi väldigt nöjd med.

–Kvitto att vi är på rätt väg även i offensiven när vi fick göra nio mål framåt mot Frillesås, många olika målskyttar och det känns väldigt bra att vi kan sprida ut målskyttet, det gör att motståndarna får svårt att plocka bort spetsar. Vi åker mycket skridskor över hela banan och är ett delaktigt lag, så nu känns det som att vi är rätt stora och tunga att möta”, avslutar Jonas ”Linkan” Lindqvist.

 

/Gustav Wall