Nya juniorverksamheten har startat upp

Helgen 17-19 augusti hade Hammarby Bandys nya juniorverksamhet ett uppstartsläger för att starta den nya säsongen och nya konceptet. 

En fullmatad helg med aktiviteter stod på schemat när uppstartslägret satte fart på fredag morgonen. Spelarna fick bege sig till Bosön och dess faciliteter för att genomföra fystester under ledning av Martin Nyman. Tester som gjordes var att mäta styrka, anaerob kapacitet, explosivitet/power och kondition och används som grund för de individuella träningsprogram som alla spelare får.

Efter fystesterna åts en lunch innan gänget fick bege sig till Enskede rackethall. En squashturnering stod på schemat och efter drygt tre timmar och cirka 60 spelade matcher korades en vinnare i A-, B- och C-slutspelet. Fredagen avslutades med ett uppskattat fyspass av Gustav Pettersson som kommer ansvara för explosivitets- och powerträningen för juniorverksamheten.

Lördagen började med ett pass med olika tävlingar som fokus. Bland annat spelades en del bollsporter, lekar och en något annorlunda stafett. Efter en lunch var det dags att bege sig från basen Kärrtorps IP genom skogen till Hellasgården där fotbollsgolf och bangolf spelades. Efter en glass och en promenad tillbaka till Kärrtorps IP avslutades kvällen med middag, fotbollsbrännboll och fotbollstennis.

Det var många trötta men glada spelare som dök upp på söndag morgon för den avslutande lägerdagen. En fotbollsturnering stod på schemat och även ledarna ställde upp med ett lag. Tre tuffa och jämna matcher spelades. Söndagen avslutades med orientering i skogen kring Kärrtorps IP samt en kort summering av helgen.

Lägret var ett stort steg i att skapa en sammanhållning inom den stora juniorgruppen som Hammarby har. Fokus låg på att skapa grupp och att skapa minnen och skratt tillsammans. Trots många trötta spelare så kan lägret sammanfattas som mycket uppskattat och väl genomfört.

Närmast väntar dagsläger i form av utbildningsdagar för både U18 och U20 uppe i Sandviken nu i helgen. Lagen åker upp en varsin dag och spelar en träningsmatch och har ett träningspass i Göransson Arena. Detta blir lagens första träningsmatcher för säsongen. Helgen därpå väntar sedan ett nytt gemensamt helgläger på is, även detta genomförs uppe i Sandviken.

Hammarby Bandy är oerhört glada över den positiva start som den nya juniorverksamheten har fått och kommer att fortsätta arbeta hårt för att säkerställa en utbildning och hög kvalité som ska borga för en god utveckling.