Ny tränare klar för långsiktig ungdomssatsning

24-årige Gustav Wallin blir ny tränare för Hammarbys p17-lag och därmed en del av den långsiktiga satsning som Hammarby Bandy har sjösatt för att utveckla egna A-lagsspelare. 

 

– Min ambition är att vi inom två, tre säsonger ska vara med och utmana bland toppklubbarna i Sverige på juniornivå, säger Wallin, som beskriver sig som taktiskt kunnig och väldigt driven i sin tränarroll.

Wallin har trots sin unga ålder spelat bandy i 19 år, däribland division 1-spel i Västerås och Eskilstuna. Som tränare har han gått bandyförbundets elittränarutbildning för u18 och u20.

– Jag har förstått att det har varit krångligt att fostra egna spelare i Stockfolm för att ungdomsspelarna försvinner ut till bandygymnasium, men med den nya hallen som snart är klar kan vi ändra på det, säger Wallin.

Gustav kommer att träna ett ungt Hammarbylag, där årskullarna -03, -04, -05 kommer blandas. På plussidan innebär det att flera av spelarna ännu inte nått gymnasieåldern och förhoppningarna om att de kommer stanna i sta’n är stora.
Gustav själv flyttar upp till Stockholm från Västerås, där han tidigare varit huvudtränare för ungdomslag inom VSK:s organisation. I Stockholm kommer han utöver tränaruppdraget i Hammarby att utbilda sig till idrottskonsulent på Bosön.

– Jag är hedrad att få det är uppdraget av Hammarby. Som tränare är jag taktiskt kunnig, nördig skulle man väl kunna säga. Jag kommer lägga ner mycket tid på individuell teknisk utveckling på spelarna.

Ordförande Anders Gidrup säger så här om ”Gurra” och om Bajens ungdomssatsning:

– Hammarby ska bli en förening som producerar egna spelare, det har vi som uttalat mål. Att vi får in en ung tränare, men ändå välutbildad och erfaren som Gustav är, blir ett stort steg i rätt riktning för det vi vill nå, säger Anders Gidrup.

– Gustavs utbildning på Bosön kommer lämpa sig både för hans egen utveckling som tränare men säkert också för Hammarby Bandys organisation. Det här är en spännande rekrytering, säger Gidrup.

Sedan ett par månader är det även klart att Ivan Lebedev kommer vara tränare i Hammarby Bandys ungdomsorganisation.