Hammarby förlorade i Vetlanda

Efter två raka debacle mot Villa och Sirius var det dag för vändning nere i Småland mot Vetlanda. Men icke, det blev en ny storförlust den här gången med  8-3 (3-1) och det var ingenting att säga om rättvisan i resultatet.

De grönvita började förvisso bra, det märktes att man snackat ihop sig om offensiven och när Isac Karlsson gjorde 1-0 såg det riktigt bra ut. Det höll hyfsat i en halvtimme innan hemmalaget kom i gång och efter ett snyggt solomål av Fedorov var det kvitterat. VBK gick sedan fram till 3-1 innan pausvilan och det var på inget sätt orättvist, Hammarby hade några försök men var helt uddlösa framåt. 

Andra halvlek började hyfsat jämt men den hypereffektive Joakim Andersson kunde göra 4-1 och efter ytterligare två Vetlandamål var det ridå ner för söderbröderna. Dock kom man lite tillbaka i mitten på halvleken då först Adam Gilljam snyggt gjorde 6-2 och Robban Rimgård 6-3. Men tyvärr förstörde ett par utvisningar kvällen och Vetlanda kunde mycket rättvist vinna med 8-3. Frågan är vad som har hänt med Hammarby? Det är stundtals lojt och oinspirerat och försvarsspelet är inte riktigt synkat. Att släppa in 27 mål på tre matcher är givetvis riktigt svagt. Det finns massor av rutin i det här laget och det är dags att de gamla rävarna visar vägen annars bär detta mot ett obehagligt kval. För vi vet alla att så här dåliga är inte detta lag så givetvis ska vi fortsätta stötta dom, nästa gång på Zinkensdamm onsdag den 4/1 i den viktiga matchen mot Broberg/Söderhamn.

Statistik: Vetlanda-Hammarby 8-3 (3-1)

Målskyttar: Isak Karlsson, Adam Gilljam, Robert Rimgård
Assist: David Pizzoni, Melker Broberg
Hörnor: 10-6
Hörnmål: 2-0
Straffar: 0-0
Skott på mål: 6-2
Utvisningar: VBK: 2 x 10, Hammarby: 5 x 10 (Niklas Gifting, Ivan Lebedev, Isac Karlsson, Viktor Birgersson och Tom Nyström)

Publik: 1130

/Magnusson