Ny seger för damerna

Det blev återigen en tung seger för våra damer.

Hammarbytjejerna var riktigt taggade från start. Jonna Nyman eldade på från sin mittbacksposition. Det blev nästan för ivrigt ibland. Regnet gjorde inte saken lättare. Bollen studsade lite okontrollerat, och flera konstiga omkullkörningar skedde. Efter en halvtimme tog Olivia Dahlsten tag i matchen. Vid ett genombrott blev hon fälld, och kunde själv slå in straffen. Strax efter slog hon på ett långskott som letade sig in i mål. Minuten efter försökte hon med ett nytt långskott, men nu var Härnösands målvakt beredd.

I början av andra halvlek satte Emma Dalin fart. Härnösandsförsvaret hängde inte med, och fällde Emma framför mål. Given straff ansåg alla, utom huvuddomaren som blåste för hörna. Men efter ett långt sammanträde kunde de assisterande domarna övertyga huvuddomaren och straff utdömdes. Olivia Dahlsten var åter igen säkerheten själv. 3-0 kändes säkert, men Härnösand ville annorlunda. De blev mer hungriga, samtidigt som Hammarbytjejerna började slarva i det svåra underlaget. Med en kvart kvar stod det 3-2, och segern kändes inte så säker längre.

Slutet av matchen blev mycket irriterad. Underlaget var svårt efter regnet, och en vilsen domare gjorde inte saken bättre. Totalt blev det 80 utvisningsminuter, och det kunde ha blivit fler. På övertid hängde slagsmål i luften, vilket är ganska ovanligt i dambandy. Hammarby höll i alla fall ut och kunde bärga två viktiga poäng.

Matchstatistik:

Hammarby – Härnösand 3-2 (2-0)

1-0 Olivia Dahlsten (29)

2-0 Olivia Dahlsten (32)

————————————————-

3-0 Olivia Dahlsten (55)

3-1 Anna Häggblad (57)

3-2 Johanna Näsman (77)

 

Publik: 70

 

Hörnor: 4-4

Utvisningar: 40-40

/Ulf Hansson