Ny förlust mot Sirius trots bra start

Hammarby förlorade hemma mot Sirius med 3-5 efter 2-1 i paus. Hammarby ledde med två mål, men Sirius reducerade precis innan paus. Efter ett par misstag ledde plötsligt bortalaget och Hammarby tappade helt sitt spel.

Matchen spelades i Gubbängshallen eftersom Zinken saknar is. Carl Malm var sjuk, så Stefan Karlsson fick agera huvudtränare. Målen vaktades av Filip Mörkdal och Anton Andersson.

Trots en Siriushörna i första spelminuten inledde Hammarby bäst. Båda lagen spelade avvaktande och vårdade bollen. Efter en kvart blev David Jansson framspelad av Daniel Mossberg, men Andersson i Siriusmålet räddade till en resultatlös hörna. Strax efteråt åkte Christoffer Fagerström igenom Sirius försvar, han fälldes men fick straff. Daniel Mossberg satte bollen säkert i nättaket till 1-0. Sirius stack upp och skapade en hörna som var nära att resultera. Men Hammarby utökade till 2-0 efter ett fint samspel mellan Ivan Lebedev, Kasper Milerud och Fagerström, som avslutade med ett otagbart skott. De sista tio minuterna i halvleken tappade Hammarby koncentrationen och Sirius kom in i matchen. Trots ett par fina räddningar av Mörkdal kom ändå en reducering 2-1 när Ted Bergström höll sig framme på ett inspel från David Thorén.

Sirius kvitterade ett par minuter in i andra halvlek. När Hammarby slarvade i offensiven kontrade Sirius och Nils Bergström satte 2-2. En kvart in i halvleken fick Sirius en gratishörna efter ett misslyckat bakåtspel. Och som ofta resulterar sådana hörnor i mål. Bollen låg länge på mållinjen men Teemu Määttä stötte in 2-3. Hammarby tog timeout men lyckades inte komma tillbaka in i matchen. I stället blev spelet mer ostrukturerat och Sirius utökade två gånger om genom William Liw och Ted Bergström till 2-5. Däremellan fick Lucas Dahlin en chans att näta, men Siriusmålvakten täckte. Ett par utvisningar i Hammarby gjorde det inte lättare att komma ikapp. Mossberg ordnade en reducering genom att gunga igenom Sirius försvar, avslutningen täcktes men Milerud tryckte in 3-5. Sirius fick en straff, men Jimi Heinonen satte bollen i ribban, möjligen var Mörkdal också på bollen. Hammarby jagade förgäves en kvittering, men ställningen stod sig till slutsignalen.

Hammarby inledde starkt, men tappade allt i andra halvlek. Efter en fin period med segrar mot Sandviken, Vetlanda och Villa har nu Hammarby förlorat fyra av de senaste fem matcherna. Nu gäller det att hitta tillbaka till det vinnande spelet, närmast väntar Vänersborg borta på fredag.

/Sten Haase
foto: Romus Ramström

Matchfakta
Hammarby – Sirius 3-5 (2-1)
1-0 Daniel Mossberg (19)
2-0 Christoffer Fagerström (28)
2-1 Ted Bergström (44)
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
2-2 Nils Bergström (48)
2-3 Teemu Määttä (59)
2-4 William Liw (69)
2-5 Ted Bergström (74)
3-5 Kasper Milerud (82)

Publik: 8
Hörnor 7-9
Straffar: 1-1
Utvisningar: Hammarby 2 x 10, Sirius 2 x 10