Ny förlust mot Edsbyn

Hammarby föll i bortamötet mot Edsbyn, som vann med 4-2. Efter en svag första halvlek var Hammarby spelförande i andra, men utan att skapa riktigt vassa målchanser. Edsbyn var effektivast och kontrade in avgörande mål i Hammarbys jakt på kvittering.

I Hammarby saknades David Jansson, som skadade sig i matchen mot Sandviken. I Edsbyn var Oscar Wikblad och Ted Hedell utanför truppen. Henrik Karlström vaktade Edsbyns mål, och i Hammarby stod som vanligt Viktor Birgersson.

Hammarby satte igång spelet och skapade tidigt ett par hörnor. Men det var Edsbyn som ägde mest boll och hade ett knappt övertag. Efter en kvart tog Edsbyn ledningen med 1-0 när Noa Djäkner tog sig igenom ett passivt Hammarbyförsvar. När matchen närmade sig 30 spelade minuter skapade Hammarby sin fjärde hörna, från höger. Isac Karlsson sköt hårt, bollen hamnade i muren, men Christian Frohm kunde trycka in bollen till 1-1.

Tyvärr blev Hammarbyglädjen kortvarig. Ett långskott överlistade både försvar och Birgersson, och Edsbyn ledde plötsligt med 2-1. Edsbyn kom fram alltför enkelt. Men Birgersson revanscherade sig direkt med en otrolig räddning på ett på närskott. Bollen gick ut över kortlinjen och Edsbyn fick sin första hörna, som blev resultatlös. Frohm var nära ett kvittera efter en ny Hammarbyhörna. Men i stället kom en kontring och ett lyft som betydde 3-1 precis innan paussignalen. Hammarby gjorde en blek halvlek där varken försvar eller anfall var på topp, och de två första Edsbyn-målen kändes onödiga.

Hammarby inledde andra halvlek bäst och försvaret tätade till bättre. Kasper Milerud drev upp bollen på högerkanten. Han spelade in till Isac Karlsson, som fick träff på volley. En snygg insats som betydde reducering till 3-2 med mindre än fem minuter spelade. Edsbyn drabbades av en utvisning. Hammarby fortsatte att ha övertaget i spelet. Men de farliga målchanserna uteblev när Edsbyn försvarade sig effektivt. Större delen av halvleken följde samma mönster. Adam Gilljam låg bakom mycket även den här matchen. Hammarby hade en boll inne, men målet dömdes bort för offside.

Edsbyn första skott på mål i andra halvlek kom inte förrän efter nästan 80 minuters spel. Birgersson fick göra ett par räddningar och Hammarby skapade flera hörnor. Men bollen ville inte in, någon hörna tog i trävirket. Och i Hammarbys press i slutminuterna kom en kontring som avgjorde matchen, när Edsbyn utökade till 4-2.

Efter en svag första halvlek visade Hammarby betydligt bättre takter i andra. Men tyvärr var spelet alltför ojämnt, trots ett stort spelövertag saknades tyngden i anfallet. Och med perioder av ihåligt försvar och enkla baklängesmål är det svårt att ta poäng. Närmast väntar bortamöte mot överraskningslaget Gripen, innan Frillesås kommer till Zinken nästa lördag.

 Matchstatistik Edsbyn – Hammarby 4-2 (3-1)
Målskyttar:
Hammarby: Christian Frohm, Isac Karlsson
Assist: Hammarby: Kasper Milerud
Hörnor: Edsbyn 5, Hammarby 11
Hörnmål: Edsbyn 0, Hammarby 1
Straffar: Edsbyn -, Hammarby –
Skott på mål: Edsbyn 9, Hammarby 3
Utvisningar: Edsbyn 10 min, Hammarby –

/Sten Haase