Niklas Gifting klar för Bajen

Hammarby Bandy har skrivit kontrakt med 22-årige Niklas Gifting, som ansluter från Västerås SK. Vi hälsar Niklas välkommen till Hammarby, som också är klubben i hans hjärta!

Niklas Gifting är en defensiv mittfältare som trots sin unga ålder närmar sig 100 spelade elitseriematcher. Gifting är en Stockholmskille fostrad i GT/76, som är bajare sen barnsben.

Välkommen till Bajen! 

–Tack så mycket! 

Vad fick dig att krita på? 

–Jag är från Stockholm och är bajare i grund och botten. Så jag har varit på på Zinken många gånger och kollat när Bajen spelat. Jag har haft kontakt med Viktor (sportsligt ansvarig) till och från tidigare, och när han ringde den här gången kände jag att det var dags, Det här är en chans jag inte vill missa, säger Niklas Gifting, som är född 1998.

Berätta kort om din bakgrund som bandyspelare. 

–GT/76 är min moderklubb som jag spelat i under hela min uppväxt. Sedan började jag i bandygymnasiet i Västerås och har sedan dess stannat där. Jag har spelat lite i Tillberga också genom ett utvecklingsavtal, men mestadels lirat i Västerås SK, säger Niklas som spelat totalt kontinuerligt i VSK senaste tre säsongerna.

Hur var tiden i Västerås? 

–Den har varit extremt viktig. Jag har utvecklats mycket både som människa och som bandyspelare.  

Beskriv dig själv som bandyspelare. 

–Jag är väl inte den som syns i statistikrapporter direkt. Min roll är och kommer förmodligen alltid vara defensiv mittfältare. Så jag är den som sliter i det tysta och gör de där sakerna som inte syns, men som är viktiga. Jag ser till att det är stängt på mitten och att motståndarna inte tar sig fram där. Det passar min spelstil, säger Niklas. 

Har du någon koll på laget du kommer till? 

–Lite koll har jag. Fille (Filip Mörkdal) och jag har spelat ihop i Västerås så honom känner jag väl.  

Vad tror du om lagets chanser att gå till slutspel?  

–Jag tror våra chanser är jättestora att först och främst nå slutspel. Sen ska vi ta det där guldet! 

Hur känns det nu att äntligen få Zinken som hemmaarena? 

–Det ska bli en ära att sätta på sig Bajens matchdräkt och få representera Hammarby. Jag har haft det som mål och nu är det som en dröm som har gått i uppfyllelse. 

Kommentar från Sportkontoret:

–En superbajare som varit på utflykt i Västerås ett antal år och utvecklats i en bra miljö. Skridskostark med bra skott, som är ung och har framtiden för sig. 

/ Mats Öström

Niklas Gifting i VSK:

Säsongen 17/18, spelade matcher: 8 matcher, mål: 2, ass: 0
Säsongen 18/19, spelade matcher: 36 st, mål: 3, ass: 3
Säsongen 19/20, spelade matcher: 28 st, mål: 4, ass: 1
Säsongen 20/21, spelade matcher: 27, mål: 2 ass: 1
Källa: Bandygrytan