Mörkdal från en annorlunda matchuppladdning: ”I dag ska vi vinna”

Eftersom att Gubbängshallens schema är fullspäckat med elitbandy medan Zinkens is smälter så får Hammarby-Broberg göra upp på den märkliga tiden måndag, kl 14.00. En bra chans för revansch för Bajen som förlorade på annandagen.

–Annandagen var en rolig match att få spela för det var fantastiska förutsättningar uppe i Uppsala. Sen var det trista delar i att det inte var någon publik och att vi inte fick något bra resultat. Men känslan var ändå skön att vara i gång efter den ofrivilliga vila vi haft (p.g.a corona i truppen), säger Filip Mörkdal.

–Vi var osynkade mot Sirius. Vi förlitade oss på egna prestationer för mycket och det gjorde det enklare för Sirius att skapa chanser på oss. Alla var överens om vad vi behöver göra bättre i dag mot Broberg.

Det blir en märklig matchstart, som sagt. Måndag kl 14.00. En annorlunda måndag för de Hammarbyspelare som exempelvis jobbar med annat jämte bandyn.

–Det blir en speciell uppladdning, så klart. Matchdagsrutinerna blir inte som de brukar. Sen är det tråkigt att inte få lira på Zinken, vi är ju obesegrade där. Den lilla extra känlsan man får på matchdag när man är på Zinken har vi inte riktigt på Gubbängen. Men vi får göra det bästa av det, säger Mörkdal.

Filip Mörkdal har genom träningsmatcher, svenska cupen och nu i elitseriespelet konsekvent imponerat. Många bajensupportrar anar en mycket hoppfull framtid med den 22-årige målvakten som trygghet längst bak.

–Det känns bättre och bättre för egen del. Men jag vill hjälpa laget att vinna och vi har tappat några onödiga poäng hittills och det irriterar mig.

Hur vi vinner vi i dag då?

–Vi ska hålla oss till det vi sagt. Vi ska jobba tillsammans, vara delaktiga, då tar vi två poäng.