Misja Pasjkin till Jenisej

Hammarby Bandys huvudtränare Misja Pasjkin tar över den ryska toppklubben Jenisej, och lämnar därmed Hammarby efter tre säsonger. Stefan Karlsson har erbjudits att ta över ansvaret i Bajen.

– Jag vill tacka spelare och ledare, alla funktionärer och alla fans och sponsorer som har ställt upp i vått och torrt för laget, det var varit väldigt roliga år, hälsar Misja.

– Det är den största utmaningen jag kan få, att få jobba på högsta nivå i Ryssland. Det är fantastiska förutsättningar med ett bra lag och med den nya arenan i Krasnojarsk. Jenisej är en klubb som alltid har höga ambitioner, så det kommer bli häftigt, säger Misja Pasjkin till journalisten Robert Tennisberg.

Misja Pasjkin, som har varit huvudansvarig i Hammarby i två säsonger efter att ha varit assisterande tränare åt sin far, Andrej Pasjkin, under en säsong hade ett år kvar på kontraktet. Men Hammarby ser ingen anledning att hindra honom från den här möjligheten.

– Jag tycker att det är fantastiskt roligt att Misja får chansen att träna en storklubb i Ryssland, så det är bara att önska lycka till, säger Anders Gidrup som är ordförande i Hammarby Bandy.

Pasjkin, som har varit i Ryssland den senaste veckan och förhandlat med klubbdirektören Sergej Lomanov Sr., har skrivit på ett ettårskontrakt med Jenisej. Han kommer att leda ett lag med ett antal världsstjärnor, däribland Sergej Lomanov Jr. och Almaz Mirgazov. Nyligen skrev den svenske skyttekungen Christoffer Edlund på för sin andra sejour i klubben, där också den svenske försvararen Patrik Sjöström spelar.

– Jag känner att jag vill ha en ny utmaning, både sportsligt och personligt. Jag har väldigt många fina minnen med föreningen och supportrarna i Hammarby under alla år. Och jag tycker att vi har gjort det bra med semifinalplatser i både SM (två år i rad), och i cuperna. Men det har också varit kämpigt då klubben har brottats med ekonomin. Jag kommer alltid ha kvar Hammarby i mitt hjärta, säger Misja.

Stefan Karlsson, som under de två senaste säsongerna har varit både sportchef och assisterande tränare i Hammarby kommer med stor sannolikhet att bli ny huvudtränare. Frågan är ställd, och det handlar i nuläget om att komma överens om detaljerna.
– Man får vara väldigt ödmjuk. Jag har ju inte varit huvudansvarig på några år, sedan jag lämnade Vänersborg. Men om vi kommer överens gäller det först och främst att få till hela staben med människor som brinner för det. Och ordning och reda i klubben. Och det tror jag att vi kommer att få till, säger Stefan Karlsson.

Stefan Karlsson har varit huvudtränare i Hammarby i två tidigare sejourer, 1999-2006 samt 2009-2012, och har lett klubben till sex SM-finaler och föreningens första guld 2010. Den senaste tiden har han även vikarierat som klubbchef. Den rollen kommer framöver att innehas av Ola Claesson, som har ett förflutet som styrelseledamot i Hammarby Bandy IF samt som ungdomsansvarig. Han kommer närmast från LL-bolagen, där han har varit koncernchef.

Texten är tagen från Robert Tennisbergs FB-sida.

Hammarby Bandy